בראש החדשות

גילו של הכותב הממוצע בוויקיפדיה הוא 25, 36% מהגולשים בישראל משתמשים בוויקיפדיה, מקום שני בעולם אחרי אירופה, ובכל חודש נכנסים לוויקיפדיה העברית 1.4 מיליון אנשים, אומרת מנכ"ל קרן ויקימדיה, סו גרדנר, שהתארחה פה בכנס אקדמי בנושא וויקיפדיה. מצד שני יכול להיות שהמצאתי את הנתונים האלה, והקוראים מוזמנים לשנות אותם כרצונם, או להחליפם בתמונה של חתול.

דוד בן גוריון (צילום: Keystone-France, GettyImages IL)
משתמש אינטרנט ותיק. דוד בן גוריון|צילום: Keystone-France, GettyImages IL
פסק דין משונה של בית משפט השלום בתל אביב קובע שמי שהוריד ושיתף פורנו-קטינים באינטרנט אינו עבריין, כי החוק אוסר רק על החזקה ופרסום של חומרים כאלה, לא על צפייה בהם. האם בית המשפט יודע איך עובדים מחשב ואינטרנט?

חדש ברשת: הבלוג של דוד בן גוריון.

שוטף

יס השיקה שירות לניהול ההקלטות במכשיר יסמקס מרחוק, דרך האינטרנט. עכשיו שתאפשר גם לצפות בתכנים האלה מרחוק, נראה אותה.

מפתח לינוקס אירי דרש שישראלים לא ישתמשו בגירסת הלינוקס שפיתח ולא יתרמו לו כסף, בגלל יחסם לפלסטינים. אחר כך הוא אמר שאין מקום לדיונים פוליטיים בבלוג שלו, ואז הסיר את הפוסט. מסתבר ששוב ניצחנו.

כדי לחסוך בדלק, גוגל שכרה עזים שיחליפו את מכסחות הדשא במטה שלה בקליפורניה. העזים יקבלו אופציות, שירותי כביסה ובייביסיטר לילדים, כמו שאר עובדי החברה.

ההצלחה של הקינדל, הספר האלקטרוני של אמזון, מעוררת תיאבון בתעשיית העיתונות לגירסה מוגדלת שלו, שתשמש לקריאת עיתונים. בשבת היא תגיע בגודל כפול, תהיה מלאה בחוברות פרסומיות, ורוב העמוד הראשי שלה יוקדש לפרומואים לכתבות במוספים.

שאלות עם אריה סקופ, מייסד מיקרוסופט ישראל. שאלה חשובה שלא נשאלה: האם תרצה לשמור את השינויים שביצעת במסמך?

ויין (Vine) הוא כלי ניסיוני של מיקרוסופט לעדכונים בעתות אסונות ומשברים. בניגוד לחלונות ויסטה, כלי ניסיוני של מיקרוסופט לגרימת אסונות ומשברים.

ספּור, משחק המחשב של וויל רייט בו יוצרים צורת חיים ומלווים את האבולוציה שלה, מכיל כבר 100 מיליון יצורים שהשחקנים יצרו וגידלו.

כנסיות בארה"ב מעודדות מאמינים לשלב עדכוני טוויטר בקשר עם הבורא. אלוהים רואה הכל וזה.

לשעות הפנאי

מה יותר קשה מלפגוש בת זוג באתר הכרויות? לקחת קורס שמלמד איך לפגוש בת זוג באתר הכרויות. וגם יותר יקר.

גוגל העלתה לשירות גוגל ארת' מפות עתיקות של יפן, והעלתה על פני השטח את האפליה, שמקורה בתקופה הפיאודלית של יפן, נגד חברי קאסטת בורקומין, שעסקו בעבודות שקשורות במוות וגופות.

Qerta מספקת שירות שתילת טוקבקים פרסומיים סמויים. דורון פישלר חושב שהיא הורגת לנו את הדיון באינטרנט.