האתר האוסטרלי Theage חושף פרשה שבמרכזה עומדת קבוצת פייסבוק חדשה בשם The Brocial Network. מדובר בקבוצה סגורה שמוגדרת "לגברים בלבד", שבה הם משתפים ומפיצים תמונות חושפניות ואינטימיות של נשים, בלי ידיעתן.  

איך התמונות מגיעות לקבוצה? קיימות מספר דרכים: חלק מהתמונות נלקחות מאלבומים אישיים בפייסבוק, אחרות מאתרים ובלוגים אישיים ברשת ויש כאלו המצולמות על ידי חברים או ידידים שלאחר מכן מעלים את התמונות לקבוצה.

King Brocial כך מכנה את עצמו מייסד הקבוצה, מנהל אותה במבנה של אחוות אחים ומכתיב כללים נוקשים לכל גולש חדש הרוצה להצטרף אליה.  

אישה סקסית בפייסבוק (אילוסטרציה) (צילום: istockphoto, אילוסטרציה - ארכיון)
מסקנה מפתיעה: לא כדאי לפרסם תמונות אינטימיות בפייסבוק (אילוסטרציה)|צילום: istockphoto, אילוסטרציה - ארכיון

כלל אחד למשל, מחייב את המועמד להעלות תמונות של נשים החושפות "קצת יותר מידי". במידה ואותו גולש לא עשה כן במהלך השבוע הראשון לחברות שלו בקבוצה, ההרשאות שלו נמחקות. לאחר שהתמונה עלתה, מתעדכנים הפרטים האישיים של המצולמת ולכל החברים יש אפשרות לגשת לדף האישי שלה בפייסבוק.

כלל נוסף מחייב את החברים במידור ואינו מאפשר את חשיפת קיום הקבוצה לנשים וכלל אחר אינו מתיר לנשים להצטרף לקבוצה. כמו כן, גם המצטרפים הגברים צריכים לקבל הזמנה מיוחדת מ"בעלי סמכות" כיון שאי אפשר למצוא אותה בחיפוש ברשת החברתית. רק כדי להבין את הפופולריות שלה: הקבוצה עלתה לאוויר לפני פחות משבועיים ונכון להיום מונה מעל 8,000 גברים.

The Brocial Network, שפעילה כרגע בעיקר בקרב צעירים אוסטרלים במלבורן, וכבר הצליחה לגרום עוול למספר רב של נשים. "זה גורם לי בחילה לדעת כי אנשים מעלים תמונות לרשת ומפיצים אותן", אומרת טילי, צעירה בת 21 שצולמה בביקיני על ידי חברים שלה שהעלו את התמונה  לקבוצה. צעירה נוספת בשם ג'ייד טוענת כי היא "קצת עצבנית, אם להיות כנה. זה היה אחד מהחברים שלי שהעתיק תמונה שלי, פירסם אותה באתר ציבורי ולא יידע אותי. אני מרגישה נבגדת".

אין תמונה
אל תגידו שלא חשבתם על זה. בראד פיט מתוך "מועדון קרב"

למורת רוחן של הנשים המצולמות, אין להן הרבה מה לעשות בעניין. באוסטרליה אין חוק נגד שיתוף תמונות פרטיות באתרים של רשתות חברתיות כמו פייסבוק או טוויטר.

"מעט מאוד אנשים מבינים עד כמה חלשים החוקים להגנת הפרטיות באוסטרליה. לא צפינו את ההשלכות ארוכות הטווח בנוגע לעובדה כי אנשים שומרים כמויות של מידע פרטי בפייסבוק. זו עדיין תופעה חדשה", מסביר דן סוונטסון, סגן נשיא איגוד הפרטיות באוסטרליה.

אין ספק כי מדובר בקבוצה מאוד בעייתית ולא לגמרי ברור אם הפעילות שלה חוקית. יחד עם זאת, צריך לזכור כי השיתוף נעשה בהסכמת המשתמש כאשר הוא פותח חשבון באחת הרשתות, עובדה המקשה על הקהילה המשפטית ועל גופי הממשלה שאמורים להגן על האזרחים מפני חדירה למרחב הפרטי. נכון להיום, הדרך היחידה למנוע מקרים כאלו היא לסגור את החשבון בפייסבוק או פשוט להימנע מלהצטלם בתמונות "בעייתיות". 

 

>> מה דעתכם? אישה סולקה מרכבת ע"י המשטרה בגלל שדיברה בסלולרי

>> וגם: להיט סיני חדש - לרצוח אמריקנים במשחק מחשב