ההייפ שמסביב לאייפון בוודאי לא פסח עליכם. כולם שמעו על הטלפון-מצלמה-נגן-מוזיקה-חכם של אפל, ואם לא שמעתם עליו, כנראה שהצלחתם להוריד את הראש ולא לשמוע על דברים קריטיים באותה מידה, כמו למשל משבר האורז הבינלאומי. אבל עם כל ההייפ הזה, שאותו ראינו גם שנתיים-שלוש קודם לכן עם מכת האייפוד (כולל חיקויי האייפוד שנפוצו בכל מקום), עדיין אי אפשר להיכנס לחנות האלקטרוניקה הקרובה לביתכם ולקנות אייפון ו-23 אביזרי עזר רלוונטיים. הסיבה העיקרית? צריכים לפרוץ אותו.
לכל גדג'ט מגניב שמגיע לארץ יש בעיות משלו. אצל רובם, זוהי בעיית העברית, אם כי זו נפתרת בדרך כלל על ידי המפיצים. אבל, כאמור, האייפון לא הופץ בארץ. זאת מכיוון ואפל עשו עסקה עם ספקיות סלולריות מסויימות בארה"ב, ונעלו את הטלפונים לשימוש ברשתות אלו בלבד. הבעיה מסתבכת עוד יותר, כי מסתבר שאי אפשר להשתמש באף אחת מהתכונות האחרות של האייפון, מלבד שיחות, ללא הפעלה ברשת הסלולרית. באופן לא מפתיע, צצו אינספור תוכנות פריצה אפשריות שיאפשרו לכם להסתובב בהנאה עם הגדג'ט שעליו בזבזתם את מיטב כספכם.
תהליך הפריצה עצמו הוא די פשוט, אם כי יש תוכנות שדורשות יותר התעסקות. עם זאת, קיימים מדריכים רבים (ומצולמים!) שיקחו אתכם שלב אחר שלב בדרך אל האייפון החופשי והמאושר שלכם.
מישהו יכול לעזור לי לפרוץ?
בענייני הפריצה בארץ באמת אין מקור טוב יותר לפנות אליו מאשר האתר iPhones.co.il . האתר כולל כמות יפה של מדריכים לכמה תוכנות שונות, ומספיק אנשים שישמחו לעזור לכם בטעויות הקטנות שבוודאי יצוצו לאחר תהליך הפריצה. כמו כן, האתר כולל כל מיני מדריכים למתחילים, המלצות על משחקים, ועוד המון דברים שכל בעל אייפון בישראל צריך להכיר.
חיפוש מהיר העלה שיש שלוש תוכנות פופולריות לפריצת האייפון: WinPwn, ZiPhone ו-iLibrety. התוכנה הפשוטה ביותר (שעליה נסביר קצת יותר בעוד רגע) היא ZiPhone. עם זאת, יש הטוענים כי הפשטות שלה עולה באמינות. iLibrety קצת יותר מסובכת, אבל הדעה הפופולרית היא שהיא עובדת מצוין. WinPwn מאפשרת שלל אפשרויות מתקדמות, כמו עריכת תמונות ההפעלה והכיבוי של הטלפון ושלל דברים אחרים, אבל במחיר של סיבוך ההפעלה. מדריך מצוין ל-iLibrety ניתן למצוא פה, ואחד ל-WinPwn נמצא כאן (אולי תתבקשו להירשם לאתר; אל חשש – זה מאד כדאי!).
איך פורצים עם ZiPhone? זה מאד פשוט. קודם צריכים לברר מה גרסת הקושחה (firmware) של האייפון שלכם. אפשר לבדוק את זה במקום שבו קניתם אותו (מעבר לזה, תצטרכו לפרוץ אותו כדי לגלות גם את זה). אם אתם לא בגרסה העדכנית ביותר (נכון לשעת כתיבת הכתבה, 1.1.4), זה יוסיף שלב ארוך אך פשוט לתהליך הפריצה.
פרצתי. מה עכשיו?
בשלב הבא, מורידים את התוכנה מפה. לאחר מכן, מחברים את האייפון למחשב באמצעות הכבל המצורף (עדיף לא להדליק את תוכנת iTunes בשלב זה). מכניסים את האייפון ל-Restore Mode. כדי לעשות את זה, לוחצים על כפתור ההפעלה וכפתור Home ביחד עד לכיבוי המכשיר והופעתו של הלוגו של אפל כמה רגעים לאחר מכן. עוזבים את כפתור ההפעלה וממשיכים ללחוץ על כפתור Home, עד שרואים שהתצוגה משתנה (תמונה של דיסק וכבל).
מפעילים את תוכנת ה-ZiPhone. מסמנים שלוש אפשרויות: Jailbreak, Activate ו-Unlock, ולוחצים על start. זה ייקח כמה דקות, אז אל תפריע לו. בסוף התהליך המכשיר יאתחל את עצמו. אם גרסת הקושחה שלכם עדכנית, אז כאן סיימתם. אם לא, פתחו את iTunes, לחצו על Restore, ותנו לתוכנה לעדכן לכם את האייפון. תנו לאייפון לאתחל את עצמו, ואז חזרו על כל השלבים הקודמים (הסיבה שאתם עושים את זה היא מכיוון שכדי לעדכן את גרסת הקושחה, יש לפרוץ את האייפון).
זהו! התליך פשוט למדי. עכשיו מגיע תהליך הגיור האמיתי, שבו תאפשרו לאייפון שלכם לדבר עברית שוטפת. למזלכם, בחור נחמד בשם אמיר לשם מחזיק אתר המיועד בדיוק לכך. אתם יכולים להתקין את התוכנה שלו ולהנות מזה שאתם יכולים לגרום לנוקיה N95 של השכן מהמשרד ליד (או השורה מקדימה, לתלמידים שביניכם) להיראות כמו מכשיר כבד ומיושן.