האם הסרט יחזור לאקרנים? (צילום: AP)
האם הסרט יחזור לאקרנים?|צילום: AP

לאחר שכבר הוחלט על ביטול הפצת הסרט "ריאיון סוף", הלועג למנהיג קוריאה הצפונית קים ג'ונג און, החליטו באולפני "סוני" שלא להיכנע ללחץ ההאקרים. לפי האתר "ניו יורק פוסט", חברת "סוני" תפיץ את הסרט בחינם בשירות הסטרימינג של אתר "קראקל" בבעלותה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

רק בשבוע שעבר החליטו באולפנים לגנוז את הסרט לאחר מתקפת הסייבר על מחשביה, שלוותה גם באיומים לבצע פיגועים. עורך דינה של החברה, דיוויד בויס, אמר אמש (ראשון) בראיון שהעניק לחדשות NBC האמריקנית כי "החברה תפיץ את הסרט ברגע שיחליטו על הדרך הטובה ביותר". בנוסף, תקף בויס את שלטונות ארצות הברית על כך ש"סוני" לא קיבלה מספיק עזרה בהתמודדות מול הפריצה.

"אם ה-NSA (הסוכנות לביטחון לאומי) הייתה פולשת כך לפרטיותם של אנשים, כולם היו מתקוממים", אמר בויס והוסיף: "כשקוריאה הצפונית עושה את זה, ומלווה זאת באיומים פיזיים, אנשים יושבים בחיבוק ידיים במשך שלושה שבועות בזמן שסוני נלחמת בכוחות עצמה".

במהלך סוף השבוע הכחישו בפיונגיאנג את חלקה של קוריאה הצפונית בפריצה, אך אתמול איימו לתקוף יעדים אמריקנים. בדיווח של סוכנות הידיעות הצפון קוריאנית הרשמית, איים משטרו של קים ג'ונג און "לפוצץ את הבית הלבן".

האיום החדש מגיע בתגובה לטענת ה-FBI, לפיה פיונגיאנג עומדת מאחורי הפריצה למחשבי "סוני", שהובילה לביטול הקרנת הסרט. בינתיים המשטר של קים טוען כי ארצות הברית עצמה פרצה למחשבים "כתעמולה נגד קוריאה הצפונית".

על פי הדיווח הצפון קוריאני, בידי המדינה נמצאות "ריאיות מובהקות" לכך שארצות הברית ביצעה את המתקפה והאשימה את היריבה המסוגרת. בהודעה, שפורסמה על ידי בכירים במדינה, נטען כי ארצות הברית תכננה את הסרט השנוי במחלוקת על מנת להפיל את התיק על המשטר בפיונגיאנג.

מחריפים את המאבק. קים ג'ונג און וברק אובמה (צילום: רויטרס, AP)
"לא אקט של מלחמה"|צילום: רויטרס, AP

אובמה: נגיב בהתאם

שעות ספורות לפני האיום, נשיא ארצות הברית ברק אובמה התייחס למתקפת ההאקרים על חברת "סוני" ואמר כי לא מדובר ב"אקט של מלחמה" אלא ב"מעשה של סייבר ונדליזם". "זו הייתה מתקפה יקרה מאוד, אנו מתייחסים לנושא ברצינות רבה ונגיב בהתאם", הדגיש אובמה בריאיון ל-CNN.

בשבת קראה קוריאה הצפונית לארצות הברית לפתוח בחקירה משותפת בעקבות מתקפת ההאקרים על חברת "סוני" - כך דיווחה סוכנות הידיעות רויטרס. בהודעה שפרסם דובר מטעם הממשל בפיונגיאנג, נמסר כי האשמות ה-FBI לפיהן קוריאה הצפונית מאחורי המתקפה הן חסרות שחר. עוד הוסיף הדובר כי במדינה והממשל בוושינגטון יסרב להצעה לקיים חקירה משותפת - יהיו לכך "השלכות חמורות".

פעולת הסייבר, שלוותה באיומים על פיגועים, הובילה להורדת הסרט "ריאיון סוף" מהאקרנים בארצות הברית. הסרט, שתיאר התנקשות בדיוניות בקים ג'ונג און, עורר את זעמו של הממשל הרודני - שהביע תמיכה במתקפה הווירטואלית, אך הכחיש מעורבות ישירה בפעולה.