בעוד שבכיכר תחריר שבקהיר וגם ברצועת עזה חוגגים המונים את זכייתו של איש "האחים המוסלמים" מוחמד מורסי במרוץ לנשיאות מצרים, סיפקו בירושלים ובוושינגטון תגובות פושרות על ההתפתחויות.
"ישראל מעריכה את התהליך הדמוקרטי במצרים ומכבדת את תוצאותיו", נמסר בהודעה מלשכתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו. "ישראל מצפה להמשך שיתוף הפעולה עם הממשל המצרי על בסיס הסכם השלום בין שתי המדינות, שהוא אינטרס של שני העמים ותורם ליציבות באזור".
מוחמד מורסי: מי הוא נשיא מצרים החדש?
דובר הבית הלבן ג'יי קרני מסר כי בממשל בוושינגטון "מברכים את העם המצרי על אבן הדרך החשובה שהוא צלח בדרך לכינון דמוקרטיה" ואמר כי המצב במצרים הוא "עמוד התווך של הביטחון, השלום והיציבות באזור כולו". קרני קרא למורסי "לנצל את העיתוי ההיסטורי כדי לפעול למען אחדות לאומית במצרים ולכונן ממשלה חדשה", וכן קרא לו לקדם את השוויון למען הנשים, הקהילה הקופטית ומגזרים אחרים במדינה.
מי שגילה התלהבות רבה מבחירתו של מורסי לנשיאות מצרים הוא מחמוד א-זהאר, בכיר חמאס - תנועת הבת של "האחים המוסלמים". הוא אמר כי זכייתו בבחירות היא "תבוסה לתומכי הנורמליזציה עם האויב הישראלי ומכה אנושה לשיתוף הפעולה הביטחוני עמו".