אוניברסיטת קולומביה הודיעה הלילה (בין חמישי לשישי) כי הטילה עונשים על סטודנטים שכבשו בניין בקמפוס במהלך הפגנות פרו-פלסטיניות באביב האחרון.
הצעד הגיע שבוע לאחר שממשלו של הנשיא דונלד טראמפ הודיע על ביטול של מענקים וחוזים פדרליים בהיקף של 400 מיליון דולרים, בטענה שהאוניברסיטה לא טיפלה כראוי באנטישמיות בקמפוס.
הנשיאה הזמנית של האוניברסיטה, קתרינה ארמסטרונג, אמרה כי האוניברסיטה פועלת יחד עם הממשל כדי להתמודד עם החששות שעלו וכי ההפגנות בקמפוס עוררו ויכוחים נרחבים בנוגע לאנטישמיות, איסלאמופוביה וגזענות.

בהצהרה שפרסמה ביום חמישי, מסרה האוניברסיטה כי "ועדת המשמעת קבעה ממצאים והטילה סנקציות על הסטודנטים, כולל השעיות ממושכות, שלילת תארים זמנית ואף גירוש מהאוניברסיטה, בעקבות כיבוש בניין המילטון הול באביב האחרון". נכון לרגע זה, האוניברסיטה לא חשפה את זהות הסטודנטים שהושעו או מספרם המדויק.
הוועדה השיפוטית של אוניברסיטת קולומביה, המורכבת מסטודנטים, סגל וצוות שנבחרו על ידי הנהלת האוניברסיטה, היא זו שהחליטה על הסנקציות שהוטלו. לסטודנטים שנענשו עומדת הזכות לערער על ההחלטה. איגוד הסטודנטים של קולומביה מסר כי אחד מהסטודנטים שגורשו הוא נשיא האיגוד, גרנט מינר, שהורחק מהאוניברסיטה יום לפני פתיחת משא ומתן על חוזה חדש.
המוקדים שהושפעו ומעצר מנהיג המחאה
אוניברסיטת קולומביה הייתה מוקד מרכזי להפגנות נגד ישראל שהתפשטו לקמפוסים נוספים ברחבי ארה"ב, לרבות אוניברסיטת טקסס באוסטין, אוניברסיטת דרום קליפורניה וגם אוניברסיטת MIT הסמוכה לבוסטון. הסיבה למחאות היא התגובה של ישראל בעזה למתקפת חמאס ב-7 באוקטובר. המפגינים דרשו שהאוניברסיטאות יסירו השקעות שקשורות לישראל ושהממשל האמריקני יפסיק את הסיוע הצבאי לישראל.
ממשל טראמפ הצהיר כי יפעל ביד קשה נגד מה שהוא מגדיר כפעילות פרו-חמאס בקמפוסים. בסוף השבוע עצרו סוכני ההגירה הפדרליים את מחמוד ח'ליל, סטודנט בקולומביה ומנהיג המחאות בקמפוס וכעת הממשל מבקש לגרש אותו. עם זאת, שופט פדרלי הוציא צו זמני המעכב את גירושו.

דובר האוניברסיטה סירב להגיב על הטענות. במקביל, הממשל מסר כי מעצרו של מחמוד ח'ליל, מנהיג המחאות בקמפוס, הוא "הראשון מבין רבים שהוא מקווה לבצע" במסגרת מדיניות אכיפה נרחבת יותר.