ערוץ אל-מיאדין הלבנוני טען היום (רביעי) כי הקמת שלוש הוועדות שסוכמו במסגרת המגעים בין ישראל ללבנון אינן חלק מתהליך נורמליזציה, אלא מיישום החלטה 1701 של מועצת הביטחון. זאת בניגוד להצהרות מהצד הישראלי, שהציגו את המהלך כחלק מ"תוכנית רחבה וכוללת" שמטרתה להגיע ליחסים דיפלומטיים מלאים.
"כל הדיבורים על כך שהוועדות האלו הן הקדמה לנורמליזציה אינם נכונים", נטען בערוץ הלבנוני. לפי הדיווח, הוועדות יעסקו אך ורק ב"סוגיות הקיימות" – סוגיות גבולות והנקודות השנויות במחלוקת מאז 2006, ובכללן חמש הנקודות שישראל שולטת בהן מאז המלחמה וסוגיית השבויים.
בעוד שבלבנון מצמצמים את משמעות המגעים, גורם מדיני ישראלי הציג הבוקר תמונה שונה בתכלית: "הדיונים מול לבנון הם חלק מתוכנית רחבה וכוללת. המדיניות של ראש הממשלה כבר שינתה את המזרח התיכון ואנחנו רוצים להמשיך את המומנטום ולהגיע לנורמליזציה מול לבנון", אמר הגורם. "כפי שללבנון יש תביעות בעניין הגבולות, גם לנו יש. נדון על הדברים".
חיזבאללה מזהיר מפני "תוצאות הרסניות"
במקביל, מי שזוהה כ"שופר חיזבאללה", עורך העיתון אל-אח'באר, איבראהים אל-אמין, פרסם אזהרה חריפה: "ישראל רוצה לפרק את חיזבאללה מנשקו בכוח – מה שיוביל למלחמת אזרחים".

"פתיחת הדלת למשא ומתן בתנאים האלו משמע שיש בלבנון מי שלא קורא את ההיסטוריה ושאינם מכירים את הסיכונים הטמונים בצעד כזה", כתב אל-אמין. "האחראים היום נדרשים להבין שהם נושאים באחריות לכל מה שנובע מתהליך נרמול היחסים הזה, ואלו תוצאות הרסניות בלשון המעטה".
אל-אמין הדגיש כי "שחרור האסירים לא מתבצע בתמורה לשבויים ציוניים, וגם לא משא ומתן או תנאים. האויב הוא זה שחטף את השבויים הלבנונים מכפריהם בדרום לבנון או ממקום מגוריהם בהר הלבנון".
נשיא לבנון דרש מעורבות אמריקנית
דיווח קודם בעיתון הלבנוני חשף כי המשא ומתן והמגעים לגבי דרום לבנון החלו לפני זמן מה, וכי נשיא לבנון ג'וזף עאון ביקש מהצד האמריקני ללחוץ על ישראל בנושא האסירים. זאת במיוחד לאחר שלבנון הסכימה להאריך את תקופת הפסקת האש ב-30 יום נוספים, והאמריקנים הבטיחו לקדם את סוגיית האסירים.
על פי הדיווח, עאון הדגיש בפני האמריקנים כי ערוץ שיעסוק בדרום לבנון ובנקודות שבמחלוקת עם ישראל מחייב שיח עם חיזבאללה ועם גורמים מרכזיים אחרים בלבנון.
אמש, לשכת ראש הממשלה פרסמה הודעה על תחילת המגעים. "במסגרת הפגישה סוכם על הקמת שלוש קבוצות עבודה משותפות שמטרתן לייצב את האזור ושיתמקדו בנושאים הבאים: חמש הנקודות שעליהן שולטת ישראל בדרום לבנון, דיונים בנושא הקו הכחול ונקודות שנשארו במחלוקת, ונושא העצורים הלבנונים המוחזקים בידי ישראל", נכתב בהודעה.