עימותים חריגים במערב סוריה: כשלושה חודשים אחרי נפילת משטר אסד, חילופי אש התנהלו הלילה (בין חמישי לשישי) בין שרידי השלטון הישן לבין אנשיו של הנשיא החדש אחמד א-שרע. המרכז הסורי לזכויות אדם דיווח כי כוחות המשטר הרגו לפחות 28 תומכי אסד. עוצר כללי הוטל בשורת ערים ברצועת החוף בצפון מערב סוריה, בהן הערים לטקיה וטרטוס.
כבר בשעות אחר הצוהריים, דווח על חילופי אש שהתרחשו באזור ג'בלה שבלטקיה, מעוז העלאווים - שאליהם משתייכים בני משפחת אסד. בעקבות העימותים, תועדו בין היתר מסוקים של שלטון א-שרע בשמי העיר ג'בלה.
מפגינים בטרטוס נגד הממשלה הסורית החדשה
تظاهرات في #طرطوس تطالب بإسقاط أحمد الشرع (الجولاني) بعد القصف الذي استهدف ريف #جبلة.#سوريا pic.twitter.com/uOfDJ93sE8
— قناة الميادين (@AlMayadeenNews) March 6, 2025
בערוץ אל-ג'זירה דווח מפי גורם ביטחוני סורי כי הגנרל ע'יאת' דלא יצר קשרים עם קצינים בכירים מכוחות משטר אסד לשעבר. בין היתר מדובר במוחמד מוחרז, מפקד מיליציית "בזי המדבר" אשר נלחמה למען משטר אסד ונמצא כעת בין רוסיה לעיראק, וכן יאסר רמדאן ששימש קצין שטח בכוחות המיוחדים של צבא אסד.
תסיסה בחומס
عاجل #حمص⚡️‼️
— رؤى لدراسات الحرب (@Roaastudies) March 6, 2025
اشتباكات بحمص الان في شارع الحضارة pic.twitter.com/XBRl82Gg6B
לדברי המקור, נשיא סוריה המודח אסד מעורב בתיאום בין הקבוצות החמושות, בתמיכה ובפיקוח של "מדינה זרה". על פי המקור, המועצה הצבאית שהוקמה ואשר מתנגדת לשלטון החדש זוכה לתמיכה כלכלית מחיזבאללה ומהמיליציות הפרו-איראניות בעיראק. עוד דווח כי היא קיבלה "סיוע לוגיסטיות" מצד הכוחות הכורדיים בסוריה.
הפגנה בחומס
#عاجل || مظاهرة في #حمص دعما للجيش السوري ضد فلول النظام البائد في الساحل السوري pic.twitter.com/6SVJ3BHt0q
— Step News Agency - وكالة ستيب نيوز (@Step_Agency) March 6, 2025
התסיסה הזו הובילה למחאות בשורת מוקדים, בין היתר חומס ואידליב. המשטר הסורי הודיע על הטלת עוצר כללי בטרטוס בצל ההתפתחויות, כאשר בסוריה דיווחו על עוצר בערים נוספות. בעיר אל-קרדאחה שבחוף הסורי תועד רכב של כוחות הביטחון הסוריים מתפוצץ, לאחר שהושלך לעברו רימון.
תיעוד: אדם משליך רימון לעבר רכב כוחות הביטחון הסוריים
عاجل #اللاذقية ⚡️‼️
— رؤى لدراسات الحرب (@Roaastudies) March 6, 2025
كمين جديد لفلول النظام وتفجير قنبلة داخل سيارة للأمن العام في مدينة القرداحة.
النصيرية يصورون ويهتفون بفرح "يا علي". pic.twitter.com/0hpYB9912t
מפקד הכוחות במחוז לטקיה אמר לסוכנות הידיעות הממשלתית הסורית סאנא כי זו מתקפה מתוכננת מראש, בהשתתפות של כמה קבוצות של "שרידי מיליציות אסד". הוא אמר כי הקבוצות תקפו במקביל עמדות צבאיות, מחסומים ורכבי סיור באזור העיר ג'בלה, מה שהוביל להרוגים ולפצועים רבים בשורותיהם.
אחד הפעילים המזוהים עם השלטון הסורי תועד מאיים: "מהיום אין יותר רחמים! מהיום אין רחמים, אין רחמים. היום אנחנו נכה ביד ברזל, אני נשבע באללה".
WATCH
— Open Source Intel (@Osint613) March 6, 2025
Jolani Security Force Member (or press) Vows to ‘Cleanse’ Syrian Coastline: “From Today On, There Will Be No More Mercy!”
There is a chance a civil war is brewing in Syria.
Interesting days ahead. https://t.co/NaVhd6z19K pic.twitter.com/k3ZosHbYJv