הטראומה העולמית שהולכת וקונה שביתה ברחבי העולם אחרי התפרצות הקורונה והסגרים הנרחבים משפיעה גם על ההחלטות שמקבלות מדינות שונות. מחשש לגל שני, באירופה הציבו מטרה להקים "צבא של רפואה" שיכלול סטודנטים ורופאים שיצאו לגמלאות ויוכלו לסייע לצוות הרפואי השוטף. הצוות יצטרף גם ליחידות לטיפול נמרץ, ואנשי הרפואה השונים ילמדו להיות "ניידים" יותר. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

ההחלטה הזאת מגיעה כשברקע כבר נסגרות מחלקות ייעודיות לקורונה, אך בבתי החולים נערכים לגל הבא ומעבירים את הצוות קורסים שונים להתמודדות עם הצפה של חולי קורונה. 

"אנו זקוקים לצבא רפואי", אמר מאוריציו ססקוני, הנשיא הנבחר של החברה האירופית לרפואת טיפול נמרץ (ESICM), המאגד צוות רפואי מרחבי העולם שעובד במחלקות עם חולים קשים במיוחד. ססקוני, העומד בראש המחלקה לטיפול נמרץ בבית החולים הומניטאס שבמילאנו, אומר כי הצוות הרפואי צריך להיות גמיש יותר בעבודה שהוא עושה, ונייד יותר.

תחנת הרכבת המרכזית ברומא (צילום: Antonio Masiello, getty images)
תחנת הרכבת ברומא, אחרי החזרה לשגרה|צילום: Antonio Masiello, getty images
קורונה בבית חולים באיטליה (צילום: רויטרס, רויטרס_)
המראות שאיטליה תעדיף לשכוח משיא ההתפרצות |צילום: רויטרס, רויטרס_
חולי קורונה בבית חולים (צילום: reuters)
חולי קורונה בבית חולים בברזיל. "שיא התפרצות"|צילום: reuters

"אם יש גל גדול נוסף, עלינו להיות מוכנים לפרוס רופאים ואחיות מאזורים סמוכים באיטליה. זה לא קרה הרבה בגל הראשון", אמר לסוכנות הידיעות רויטרס. 

מדינות רבות נתפסו עם המכנסיים למטה בזמן שיא ההתפרצות של הקורונה בחודשים מרץ ואפריל, והן נאלצו לרענן את הצוות הרפואי שלהן במהרה ובלית ברירה גם להחליף את אלה שחלו. חלקן שלחו סטודנטים לרפואה ורופאים בפנסיה כדי שיסייעו במחלקות לטיפול נמרץ של בתי החולים, שלא ידעו איך להתמודד עם הצפת החולים, וחלקן אף הגדילו לעשות ובנו בתי חולים חדשים ולשם נאלצו לספק יותר מיטות וציוד חיוני.

ברחבי אירופה בתי חולים הכשירו מנתחים, קרדיולוגים, רופאי פנים ואחיות ממחלקות אחרות והעבירו אותם ליחידות לטיפול נמרץ בעת הצורך. לחלקם אף נתנו עבודות עם פחות אחריות, על מנת שהרופאים הבכירים יוכלו להתפנות לטיפול הדחוף. כעת, בכירים בעולם הרפואה באירופה לא רוצים להגיע למצב שבו הם נאלצים לפעול במהירות כשהשעון מתקתק והחולים מתים, אלא להגיע מוכנים.

תלמידה קורונה גרמניה בית ספר (צילום: רויטרס, רויטרס_)
תלמידה עם מסכה בבית ספר בגרמניה |צילום: רויטרס, רויטרס_
טרגדיה בספרד (צילום: רויטרס_)
ארונות מתים בספרד, בשיא ההתפרצות |צילום: רויטרס_

הולנד למשל מנסה לגייס עובדים מיומנים יותר לבתי החולים ומקווה לצמצם פערים מבניים בכוח העבודה לטיפול נמרץ. הנציבות האירופית, שהיא בעצם "הגוף המבצע" של האיחוד האירופי, מימנה העברות חוצות גבולות של צוות רפואי למדינות שנפגעו ביותר בשיא משבר הנגיף, מציאות שעשויה להימשך אך כ"אפשרות" ולא כאופציה ראשונה מפאת מחסומי השפה. 

חלק מהמטופלים הועברו אף הם לקבלת טיפול במהלך ההתפרצות. צרפת העבירה כמה מהם לאזורים פחות מושפעים במדינה ושלחה אחרים לגרמניה, שטיפלה גם היא בחולי קורונה מאיטליה. כעת מקווים באירופה שהמדינות שייפגעו, אם בכלל, בגל השני לא יזדקקו לכך. 

המגפה עוד כאן: עלייה ניכרת בתחלואה

 בתוך כך דיווח היום (שני) ארגון הבריאות העולמי על שיא הדבקות יומי חדש כאשר המספר הכולל עלה ביותר מ-180 אלף חולים ביממה. 

הגידול הגדול ביותר, של יותר מ -116 אלף, היה בצפון אמריקה ובדרומה, כך נכתב בדוח היומי שהארגון מפרסם. סך ההדבקות העולמיות מתקרב כבר לתשעה מיליון עם כמעט חצי מיליון מתים.

ואולם, ההדבקות הרבות לא מתרחשות רק באמריקה. קצב ההתרבות של הנגיף בגרמניה קפץ בתחילת השבוע כמעט פי שניים. העלייה שם מחזקת את הסיכויים להתפרצות מחודשת בפעילות הכלכלה הגדולה באירופה, תרחיש שעלול לפגוע במדינה שעד כה נחשבה לכזו שמצליחה לעכב את ההתפשטות ולהילחם בו.