ניו יורק נחשבת לעיר בה אפשר למצוא אוכל טעים בכל מקום ובכל זמן - וכעת נראה שגם האוכל הכשר משתלב בשוק הקולינרי העשיר של העיר. תערוכות מיוחדות למאכלי גורמה בהשגחה רבנית ויינות כשרים מרחבי העולם מככבים, והשבוע נערכה במנהטן תערוכה ייעודית למזון כשר ואיכותי.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
מדובר ביריד הגדול בעולם בתחום, שכרטיס כניסה אליו עולה מאות דולרים. בין הדוכנים הרבים ניתן למצוא נציגות לאוכל היהודי המסורתי והמוכר - אך הטורים הארוכים באמת משתרכים דווקא ליד הדוכנים שמציעים חידושים מרעננים. "אנחנו לא מתפשרים על מוצרי הגלם בגלל הכשרות", מבטיח חיים ליפשיץ, בעלי הרשת "סושי טוקיו". מעבר לאוכל האסייתי, שבישראל כבר הפך למובן מאליו, ניתן למצוא בתערוכה מאכלים מכל העדות והמדינות. מסעדות רבות בעיר מגיעות לתערוכה כדי להציג את מנות הגורמה שלהן ולמשוך אליהן קהל עשיר – ורעב.
בנוסף למאכלים, מבקרים רבים מגיעים במיוחד בשביל היין הכשר: בתערוכה מוצגים יותר מ-300 סוגי יין. "לקוחות פה שנמצאים בניו יורק - זה חבר'ה שקונים בארגזים וממלאים את המרתפים שלהם", מסביר אליהו בן ארויה מיקבי בנימינה. "הם מחזיקים יין לחגים, קונים בכמויות. ברגע שהם מזהים יין שמוצא חן בעיניהם, כל הסביבה שלהם שותה אותו. לכולנו זה טוב".
בין דוכני התערוכה שומעים לא מעט עברית - ישראלים רבים שהבינו את הפוטנציאל של שוק כשר בשילוב החלום האמריקני מתייצבים בתערוכה. עם מיליוני יהודים והחדשנות של ניו יורק, מזמן לא מסתפקים כאן במעדניות הכשרות של פעם. הציבור רעב לגורמה כשר, והרף - רק ממשיך לעלות.