בבית חולים של צבא יפן: הישראלים שחלו בקורונה מטופלים ביפן, כעת מעדכנים הקונסולית הישראלית ביפן ונציג משרד הבריאות כי מצבם קל והטיפול בהם טוב. שני בני זוג מוחזקים בבית חולים צבאי אחד, ישראלי נוסף מוחזק בבית חולים צבאי אחר. "שוחחנו טלפונית עם המאושפזים, ועדכנו אותם באשר למצבם ולטיפול". בתוך כך, הרשויות ביפן עדכנו כי 88 אנשים נוספים ששהו על הספינה אובחנו כחולים בנגיף. עד כה לא ידוע על ישראלים בין הנדבקים החדשים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
פרופסור רן ניר-פז מבית החולים הדסה בירושלים, מומחה למחלות זיהומיות, נשלח מטעם משרד הבריאות לטוקיו כדי לעקוב מקרוב אחר הטיפול בישראלים שלקו בנגיף. יחד עם הקונסולית הישראלית ביפן, רויטל בן נעים, הם נפגשו עם הצוותים הרפואיים והתעדכנו במצבם של הישראלים – שמאושפזים כולם בבידוד.
"אנו עדים לטיפול טוב על ידי היפנים ונמשיך כמובן לבחון את המצב מקרוב", אמר פרופסור ניר-פז. "קיבלנו עדכון על מצבם של הישראלים וניכר כי מצבם קל". אתמול טענו ילדיהם של בני הזוג שנדבקו בריאיון למהדורה ראשונה כי הוריהם מטופלים "בתנאים בלתי נסבלים".
ענת, שהוריה חלו בקורונה על סיפון הספינה, הגיבה לדברים: "הפרופסור אומר שהרופאים טובים ונותנים טיפול טוב, אבל התחושה שלהם היא של חוסר מקצועיות מוחלטת. התנאים שהם מוחזקים בהם בלתי נסבלים. הם סיפרו את זה לנציג משרד הבריאות וביקשו ממנו לעבור לבית החולים בו מאושפזת הישראלית השלישית וכן האמריקאים שהורדו מהספינה. מצבם קל והם מרגישים מצויין, אני מקווה שיצליחו להעביר אותם. הצוות המקצועי לא מצליח בפעולות פשוטות כמו לקיחת דם".
בתוך כך, הישראלים שעדיין מוחזקים בהסגר על הספינה, אומרים כי הם מקווים שעד מחר יורדו ממנה ויוחזרו לישראל. "ביקשנו להקדים את ההחזרה כבר 5,000 פעם, אבל זה לא עוזר לנו", סיפר שמעון דהן. "נקווה שמחר יוציאו אותנו. אנחנו כולה 15 ישראלים וכנראה אנחנו בסוף התור. לאמריקנים היו 400 אזרחים שיצאו, הקנדים הוציאו באוטובוסים סביב 100. הונג קונג ואוסטרליה שמעתי שגם מתחילים להתארגן ליציאה. הם בכמויות הרבה הרבה יותר גדולות של נוסעים מאיתנו".
כרמל ליבמן השתתף בהכנת הידיעה