עורך דינו של טראמפ, רודי ג'וליאני, התייחס אמש (ראשון) להליכי ההדחה שנפתחו נגד הנשיא האמריקני במסגרת ריאיון לרשת CNN. במהלך הריאיון, אמר ג'וליאני: "אם הנשיא לא ייתן את אישורו - לא אוכל להעיד בפרשה. לעומת זאת, אם הוא ירצה שאעיד, כמובן שאשתף פעולה".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

יחד עם זאת, ולמרות הצהרתו של ג'וליאני, עדיין לא ברור אם נציג וועדת הביון האמריקנית אדם שיף שמוביל את החקירה בעניינו של טראמפ, ירצה לשמוע את עדותו של הראשון.

"אם הם מתכוונים להכשיל את מהלכי החקירה, הם צריכים להיות מודעים שבכך הם גם מגדילים את הסבירות שהקונגרס ימצא לנכון להתקדם במהירות עם הליך ההדחה", אמר שיף. הוא הוסיף כי הוועדה מחכה להסכמה מצידו של חושף הפרשה להעיד "בזמן הקרוב מאוד".

במקביל, התובע הכללי של אוקראינה לשעבר יורי לוטסנקו התייחס לשיחת הטלפון של הנשיא טראמפ עם הנשיא האוקראיני, במסגרתה ביקש הנשיא טראמפ מזלנסקי לחקור את פרשת בנו של יריבו ג'ו ביידן. לדבריו, "כל חקירה הנוגעת לביידן ובנו צריכה להתחיל בארה"ב. אני לא יכול לחשוב על אף סיבה שבגללה יש לחקור את הפרשה בהתסמך על החוק האוקראיני".

טראמפ ונשיא אוקראינה זלנסקי בפגישה בשולי עצרת האו
טראמפ וזלנסקי בפגישה בשולי עצרת האו"ם|צילום: רויטרס_

עוד הוסיף התובע לשעבר: "מאמציו של טראמפ לקיים חקירה אוקריאנית נגד השניים שהיא שהובילה לפתיחת הליך ההדחה נגדו מצד הדמוקרטים".

אתמול פורסם בסוכנות הידיעות AP כי הבית הלבן הגביל משמעותית את הפצת התזכירים המפרטים את תוכן פגישותיו של הנשיא דונלד טראמפ עם מנהיגים זרים, בהם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין ויורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן. לדברי בכיר לשעבר בבית הלבן, המהלך נעשה במטרה לצמצם את היקף ההדלפות סביב שיחות פרטיות שהביכו את טראמפ בתחילת כהונתו.

הגבלת הפצת התזכירים לא הייתה חלק מניסיון להסתיר דיונים לא ראויים, אלא נועדה לצמצם את כמות הגורמים שחשופים לשיחות למינימום הנדרש, כך לפי הבכיר לשעבר. בתחילת כהונתו התרגז הנשיא טראמפ מההדלפות שחשפו שיחות קשות שלו עם מנהיגי מקסיקו ואוסטרליה. השיחות עסקו בתשלום עבור בניית החומה בגבול עם מקסיקו ובמימוש ההסכם בנושא מבקשי המקלט שנחתם בתקופת ממשל אובמה.

האנטר ביידן ואביו (צילום: רויטרס)
ג'ו ביידן ובנו|צילום: רויטרס

הבכיר לשעבר ציין כי אפילו תזכירים משיחות של הנשיא עם בעלות ברית אמריקניות הוגבלו בשל נושאים מסווגים שעלו במהלכן. לאחר פרסום שיחותיו של טראמפ עם מנהיגי אוסטרליה ומקסיקו, יועץ הבית הלבן העלה את האפשרות לערוך בדיקות פוליגרף לעובדים שיש להם גישה לתמלילים. בניו יורק טיימס פרסמו שתמלילי שיחותיו של טראמפ עם פוטין ובן סלמאן נשמרו במערכת המיועדת למסמכים הרגישים ביותר.

שלשום (בלילה שבין שישי לשבת) שליח הממשל האמריקני לאוקראינה, קורט ווקר, התפטר מתפקידו, זאת יום לאחר פרסום דוח על שיחה בין נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, לנשיא אוקראינה, ולדימיר זלנסקי, כך דווח ברשת CNN האמריקנית. מוקדם יותרבאותו היום קיבל מזכיר המדינה האמריקני, מייק פומפאו, זימון לשימוע בפני הקונגרס במטרה לדרוש ממנו להציג מסמכים הנוגעים לקשר בין טראמפ לזלנסקי. שר החוץ הרוסי התייחס לפרשה ואמר: "סוגיית השיחה בין טראמפ לנשיא האוקראיני יצאה מכל פרופורציה". 

_OBJ

ביום שישי שעבר יותר ממחצית מהדמוקרטים בבית הנבחרים הצביעו בעד קידום מהיר של הליך ההדחה נגד טראמפ. הם טענו כי "ההוכחות לכך שהוא עשה שימוש לרעה בכוח שלו וניסה לטייח עוולות - הן ברורות למדי". יו"ר בית הנבחרים הדמוקרטית, ננסי פלוסי, טענה כי "מעשיו של הנשיא טראמפ ברורים". לכך הוסיפה: "הדבר לא משאיר לנו ברירה מלבד התקדמות מהירה עם ההליך".

פלוסי האשימה את טראמפ בפגיעה בביטחון הלאומי ואמרה: "ביטחון המדינה עומד כאן על הפרק. טראמפ הפר את נאמנותו לשבועת הנשיא, סיכן את הביטחון הלאומי של ארה"ב ואף סיכן את שלמות תהליך הבחירות במדינה".