אבטיח הוא קצת כמו מזג האוויר באירופה באוגוסט: מבטיחים לנו ימים חמים ופתאום נופלים עלינו ימים גשומים משום מקום מבלי שהתארגנו על מעיל גשם. רוצים לומר: קניתם אבטיח, תופפתם עליו, חשבתם שמצאתם את הכי מתוק שיש בהמלצת הבית של הירקן רק כדי לגלות שמדובר באבטיח סיבי, חיוור ולא מוצלח. או לחלופין: הוא הוכיח את עצמו בתור מלך. לא אמין, בקיצור. 

עם זאת, אין מצב שנעביר קיץ בלי ערימות של אבטיחים בשלוף. מדובר ללא ספק בפרי שמלווה את חיינו בקיץ הישראלי. לרגל יום האבטיח הבינלאומי שחל השבוע, פנינו למורן שטרום, נטורופתית הבית של כרמלה און ליין, שסיפרה לנו כמה דברים שלא ידענו על האהבה של חיינו. 

  1. שלבו את האדום של האבטיח בתוך התפריט היומי

    האדום באבטיח מקורו בחומר צמחי בשם ליקופן, אשר משמש בגוף כנוגד חמצון יעיל וחזק העוזר להפחתת הסיכון לחלות מחלת הסרטן, מחלות לב וכלי דם. הקפידו לשלב את הליקופן בתזונה השבועית שלכם, כך תייעלו את איכות מערכת החיסון שלכם.

  2. זו הסיבה שאבטיח ובולגרית הולכים ביחד כל כך טוב

    סוס מנצח אי אפשר להחליף, יש שילובים מנצחים, כאלו שאי אפשר להתווכח עליהם. אבטיח בשילוב בולגרית הוא אחד מהם. אז נכון, קודם כל זה פשוט שילוב טעים אבל מלבד הטעם, האבטיח עשיר בנוזלים אך יש בו מעט סיבים תזונתיים, מה שעלול להקפיץ את תגובת הסוכר בדם לאכילתו. שילוב החלבון המלא שנמצא בתוך הגבינה הבולגרית, מאזן את קפיצת הסוכר וגורם לנשנוש הזה להיות בריא ומאוזן יותר.  לכן בפעם הבאה שתזמינו לכם אבטיח עם בולגרית בים, דעו שעשיתם משהו טוב והגוף שלכם מודה על כך.
  3. מצוננים? 2 פלחי אבטיח יסדרו אתכם

    ידעתם שהצטננות מופיעה בייחוד בקיץ? חללים סגורים ואויר ממוחזר מהמזגנים גורמים לנו לפתח רגישות בחללי אף אוזן גרון ולהרגיש את גודש הנזלת הטורדני לאורך הימים החמים. החדשות הטובות הן שיש מה לעשות בנידון. שני פלחי אבטיח ביום יספקו לכם את כמות הוויטמין ששמו נרדף ללוחם צינון קטלני, הלא הוא ויטמין C.
  4. אחרי שעות רבות בים? הכינו קוביות אבטיח

    אבטיח כמעיין הנעורים. האבטיח עשיר בנוזלים וכך מחייה את הגוף ומרווה את העור. ביליתם (שעות רבות) בים? חוששים שהתייבשתם? הכינו לכם קוביות אבטיח, הם יחליפו וישדרגו את המים והסוכר שמזרים לגוף להתאושש מהתייבשות.

  5. סובלים מיתר לחץ דם ובעיות בכליות?

    אבטיח הוא הפרי עם עושר הנוזלים הגדול ביותר מבין הפירות. בנוסף, לאבטיח תכונות משתנות. השילוב בין השניים יקל על תסמיני חוסר איזון לחץ דם וכליות.
  6. אוהבים כלים מיוחדים?

    לקליפת האבטיח יש את הנראות שתשאיר את האורחים שלכם נפעמים. קחו אבטיח וחצו אותו בזהירות, הוציאו את החלק האדום בשלמותו והרי לכם קערה מרהיבה שתוכלו להגיש בתוכה סלט.
  7. סובלים מנשירת שיער?

    תכירו את האינוטיזול וביוטין אשר נמצאים בתוך האבטיח. אלו חומרים צמחיים שנחקרו רבות ונמצאו עוזרים לבריאות השיער ומונעים את נשירתו.
  8. אבטיח מומלץ לאכול לבד

    אם אכלתם סלט פירות פעם וחשבתם לעצמכם ״אכלתי מנת בריאות״ אז תחשבו שנית. לאבטיח (וגם מלון) זמן עיכול קצר בהרבה משאר הפירות. אכילה של אבטיח עם פירות נוספים עלולה להאיץ את תהליך העיכול בגלל זמן העיכול הקצר של האבטיח ולגרום ל״סחיפה״ של מולקולות שעוד לא התעכלו באופן מלא של פירות אחרים. כתוצאה מכך התססה במערכת העיכול שתמנע ספיגה יעילה של הוויטמינים והמינרלים הנמצאים בפירות. לכן תנו כבוד לאבטיח ואיכלו אותו בנפרד משאר הפירות.

  9. שייק מושלם לקיץ

    מגדירים את עצמכם כאנשים שסובלים מחום? שייק אבטיח, קרם קוקוס ונענע יקרר לכם את הגוף ועל הדרך, בעזרת התכונות הטבעיות של הנענע ירומם לכם מצב רוח.
    מצרכים למתכון:
    1/2 כוס קרם קוקוס
    1 כוס קוביות אבטיח קפוא (לפחות שעתיים)
    1/4 כוס עלי נענע (ללא גבעולים) 
    אופן הכנה:
    הכניסו לבלנדר את קרם הקוקוס, יחד עם עלי הנענע והאבטיח וטחנו למרקם אחיד וחלק.
    מזגו לכוס ושתו בהנאה.
  10. מארחים בערב? שדרגו והכינו שמפניה קיצית וייחודית

    טחנו בבלנדר 1 כוס קוביות אבטיח טרי וטחנו עד לקבלת מיץ אחד וחלק. מזגו את מיץ האבטיח לתוך תבנית קוביות קרח והכניסו למקפיא לפחות ל – 6 שעות. בזמן מזיגת השמפניה לכוסות, הוסיפו קוביות אבטיח. כך תקפיצו את מראה השמפניה וגם תוסיפו לה מתקתקות טבעית.
  11. סובלים מאפטות מציקות בפה?

    לא תאמינו, הפתרון מאז ומעולם היה אצל הירקן ופשוט חיכה לכם. חתכו רק את השכבה הלבנה שנמצאת בין החלק האדום והמתוק לקליפה הירוקה והקשיחה, חלק זה מלא בסיבים תזונתיים וביכולת לטפל בפצעים הטורדניים האלו. חתכו את השכבה הלבנה לקוביות קטנות וייבשו אותה על נייר סופג עד שתתייבש לגמרי. לאחר מכן טחנו לאבקה ושמרו אותה בצנצנת אטומה. בעת הצורך, מרחו ישירות על הפצע.

  12. גרעיני אבטיח, הרבה יותר מפיצוחים

    לפיצוחים רמות נתרן גבוהות וערך תזונתי נמוך עקב החימום הגבוה העוברים בזמן הקלייה שלהם.
    מה שגורם להם להיות נזק בריאותי ועתיר קלוריות ריקות. הבשורות הטובות הן שלולא היינו קולים אותם, הערך התזונתי הטבעי שלהם היה נפלא. אז מצאנו שיטה להשתמש בצורה הלא מעובדת שלהם כתבלין ביתי וכך להעשיר ולתרום לבריאות הגוף.
    אז מה עושים? 
    שמרו את הגרעינים השחורים של האבטיח לאחר האכילה של האבטיח. הניחו אותם על נייר סופג על אדן החלון, הפכו מעת לעת ואפשרו להם להתייבש לגמרי במשך מספר ימים. הכניסו את גרעיני האבטיח היבשים למטחנת פלפל (תוכלו להשתמש בהם יחד) ותבלו לכם את האוכל והסלטים באופן יום יומי.