עוגת גבינה קלה קלה
היא לא מושלמת ולא מלכותית, היא נסדקת באפייה ב-100 אחוז מהמקרים ואין לה אפילו קרם שיכסה את זה. אחרי שאמרנו את כל זה, נספר לכם רק שמדובר בעוגה מעולה, שבלי להגזים - לסוגה היא פשוט מושלמת
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לעוגה (תבנית פיירקס 20*30):
500 גרם גבינה לבנה
250 גרם גבינת שמנת
מכל שמנת חמוצה
5 ביצים
1 כוס סוכר
70 גרם (חצי כוס) קמח
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות, מצב סטטי (לא טורבו). בתחתית התנור מניחים תבנית עם מים רותחים, ליצירת אדים.
2 מקציפים במיקסר את הביצים בשלמותן. מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף במשך כ-7 דקות, עד לקבלת קציפה בהירה ותפוחה.
3 מוסיפים לקערת המיקסר גבינה לבנה, גבינת שמנת ושמנת חמוצה וממשיכים להקציף עד איחוד.
4 מערבבים בקערה נפרדת קמח ואינסטנט פודינג וניל.
5 מוסיפים לקערת הקמח כמחצית מתערובת הגבינות והביצים וטורפים היטב לקבלת בלילה אחידה ללא גושים.
6 מעבירים את הבלילה עם הקמח לקערת המיקסר וטורפים לאיחוד מלא ולבלילה חלקה ואחידה.
7 משמנים את התבנית ושופכים פנימה את הבלילה. מיישרים מעט ואופים 10 דקות.
8 מורידים את חום התנור ל-160 מעלות וממשיכים לאפות עוד כשעה עד שעה ועשרים, עד הזהבה מלאה.
9 מוציאים את העוגה ומניחים לה להצטנן בטמפרטורת החדר כחצי שעה. מעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות.
10 מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
לבלוג של עדי - עדיקוש
** העוגה תישמר מכוסה היטב במקרר למשך כשבוע.