בכל ימות השנה השפים הישראלים מארחים אותנו במסעדות שלהם ודואגים שנאכל את האוכל הטוב ביותר שהם יודעים להוציא. חשוב להם שיהיה לנו טעים ושניהנה מהאווירה. המצווה הגדולה ביותר בחג הסוכות היא כמובן, לשבת בסוכה, לארח ולהתארח ומכאן נראה שזה רק מתבקש לשאול את השפים מי האושפיזין האידיאלי שלהם, את מי היו רוצים לארח בסוכה שלהם, מה היו מבשלים לו ולמה. אז מי נתקע במעלית עם טוסט זיתים, מי היה מבשל לשף שלום קדוש ומי יבשל לכל אלו שלא האמינו בו?
חיים כהן, יפו תל אביב והדיקסי
הצגת פוסט זה באינסטגרם
את מי היית שמח לארח בסוכה שלך? "הייתי מזמין את אבא שלי שנפטר. אבי אליעזר נפטר לפני למעלה מ-20 שנה ואני מרגיש את החוסר שלו בכל יום. אבי השתייך לקהילת נאש דידן, וכבן למשפחה יוצאת כורדיסטן הייתי מבשל לו שיפטה, שזו קציצה כורדית המורכבת מבשר וג'יריש במרק חומוס. הייתי מכין לו צלחת חמה, יושב אתו בסוכה ומדבר אתו על כל מה שלא הספקנו, כל מה שלא הספקתי להגיד לו".
להזמנת מקום ביפו תל אביב של שף חיים כהן, בסוכות ובכלל
מוטי טיטמן, מסעדת מלגו ומלבר וג'ונז
מה זה סוכות עבורך? "יש משהו בחג סוכות שמאוד מאוד כיפי כשאתה ילד. כל השכנים והחברים נפגשים בסוכה, מקשטים אותה ומשקיעים בה. אחד הסיפורים הזכורים לי ביותר מסוכות היה כשהייתי בן 7-8, חיכיתי לקשט את הסוכה עם כל השרשראות והצבעים, להתעסק עם כל היצירה לילד שאוהב כדורגל זה חלום. קבענו כל החברים לקשט את הסוכה וכל אחד היה אמור לבוא עם האוכל שלו. אחד הדברים שהכי אהבתי היה טוסט עם זיתים שאמא שלי הייתה מכינה. כל כך התרגשתי שפחדתי לרדת במדרגות שלא יעוף לי הטוסט, אז ירדתי במעלית, ולצערי היא נתקעה! בסוף נשארתי במעלית עם הטוסט בחושך עד שחילצו אותי. זה קטע שאתה ממש רוצה משהו ואז נתקע במעלית".
הצגת פוסט זה באינסטגרם
את מי היית שמח לארח בסוכה שלך? "בעיני העניין בסוכה הוא לשבת ביחד, בדיוק בגלל זה הייתי רוצה לארח את כולם בסוכה שלי. אני חושב שזו תקופה מורכבת וקשה לכולנו ואני חושב שהיכולת שלי כשף לארח ולהביא את כולנו כעם ישראל לשבת בסוכה ולעבור חוויה משותפת, כיפית, מסורתית ושמחה סביב שולחן ולספר סיפורים ולחייך ולצחוק ולהבין שיש רק דרך משותפת של כולנו יחד. מסורת וחגים זה דבר מחבר. בטח בסוכה סביב שולחן זאת בהחלט הזדמנות מצוינת למי שמאמין ולמי שפחות ועדין מקיים חגים ומצוות לשבת ביחד ולהיות תחת אותה כיפת שמים ולהבין שכולנו ביחד וכולנו צריכים לחיות ביחד ולהיות מאוחדים".
להזמנת מקום במלגו מלבר של שף מוטי טיטמן, בסוכות ובכלל
שאול בן אדרת, התרנגול הכחול
הצגת פוסט זה באינסטגרם
את מי היית שמח לארח בסוכה שלך? "אם הייתה לי אפשרות לארח בסוכה שלי הייתי בוחר במספר אנשים. הייתי מארח את רון ארד אם הייתי יכול, ובנימה האישית, את אבא שלי שנפטר לפני שנה. אך בראש ובראשונה הייתי מארח חיילים בודדים שאין להם משפחה בארץ והייתי רוצה לעשות להם טוב על הנשמה.
מה בתפריט השנה בסוכה? "אני מאמין שאנשים שמזמינים לסוכה או בכלל שמזמינים אותם רוצים להתארח וליהנות מהדברים הכי ישראליים, פשוטים שעושים טוב על הלב אז הייתי מכין חומוס, שווארמה, סביח, סלט ירקות קצוץ, חלה עם כבד קצוץ, מטבוחה, חריימה, אוכל של בית, אוכל ישראלי. שולחן של כל הדברים הטעימים, אוכל של יום שישי שתמיד כיף לאכול ותמיד נחמד. אני מאמין שכל אחד צריך להכין את הדברים שהוא מכיר הכי טוב ונכון עבורו ואז זה משמח את כולם"
להזמנת מקום בתרנגול הכחול של שף שאול בן אדרת, בסוכות ובכלל:
אבי לוי, המוציא
הצגת פוסט זה באינסטגרם
את מי היית שמח לארח בסוכה שלך? "לסוכה שלי הייתי מזמין אדם מאוד מיוחד עבורי, את השף שלום קדוש. אני מאוד אוהב את האדם שהוא, ומעריך את העשייה שלו ואת מפעל החיים שלו שבנה ב-10 אצבעות. הייתי מבשל לו מלבד ארוחה מלאה, גם את המאכלים והדברים הכי אותנטיים שיכולים להיות. בין אם זה טחול ממולא, מעיים, מרגז של בית, דג בורי עם חריימה, ופשוט אוכל טוב וחם שיגרום לו להישאר".
להזמנת מקום בהמוציא של שף אבי לוי, בסוכות ובכלל
שף ניר מסיקה
הצגת פוסט זה באינסטגרם
את מי היית שמח לארח בסוכה שלך? "לסוכה שלי הייתי מזמין את כל אלו שלא האמינו בי לאורך הדרך ומכין להם את הארוחה הכי טובה שאכלו בחיים. בין אם מניו יורק, מברוקלין או ישראל, מסעדנים, משקיעים או אנשים שעברו בדלת בחיי וניסו להגיד לי שזה לא יצליח ועדיף לי כבר לוותר. לכל אלו הייתי עושה שולחן ארוך בסוכה, ומכין להם ארוחה שלמה שמורכבת מכל מה שאני עושה היום, כדי שידעו שלפעמים צריך אדם אחד שיאמין בך כדי להגיע לאן שאתה רוצה.
מחפשים איפה להתארח כאושפיזין? עוד מסעדות ואירועים מיוחדים במהלך חג הסוכות מחכים לכם באונטופו