באופן רשמי: ברצלונה פיטרה את המאמן רונלד קומאן
המאמן ההולנדי, שהגיע למועדון בקול תרועה רמה בקיץ שעבר, סיים את תפקידו לאחר ההפסדים לריאל מדריד וראיו ויאקאנו • נאלץ להתמודד עם העובדה שהמועדון נמצא בחובות כבדים ואיבד את האליל ליאו מסי


אחרי פחות משנה וחצי בתפקיד: רונאלד קומאן פוטר מאימון ברצלונה. המאמן ההולנדי, שהגיע למועדון בקיץ הקודם במקום קיקה סטיין, נפרד הלילה (בין רביעי לחמישי) מברצלונה, והיא במקום ה-9 בליגה אחרי 10 משחקים, כך שהיא עלולה שלא להעפיל אפילו לשמינית גמר ליגת האלופות.

השבוע האחרון היה הקשה ביותר של קומאן בתפקיד. למרות שהצליח להשיג ניצחון ראשון העונה בליגת האלופות (0:1 על דינמו קייב). הוא פגש ביום שבת את ריאל מדריד וספג הפסד 2:1 ואמש את ראיו ויאקאנו, וספג הפסד 1:0 שהספיק עבור הנהלת המועדון לקחת את ההחלטה לפטרו. לפי ההודעה הרשמית, קומאן ייפרד מהשחקנים במהלך היום.
את העונה הקודמת, הראשונה שלו בתפקיד, סיימה ברצלונה במקום ה-3 בליגה ועם זכייה בגביע המלך הספרדי, אך הודחה כבר בשמינית גמר ליגת האלופות אחרי 5:2 בסיכום שני המשחקים מול פריז סן ז'רמן. המאמן המשיך לעונה נוספת, אך לא ציפה לדברים שאיתם הוא נדרש להתמודד מחוץ למגרש.
הקיץ התבררו החובות העצומים של המועדון, כ-1.5 מיליארד יורו, והקבוצה לא הצליחה לשמור על הכוכב הכי גדול שלה - ליאו מסי, שעזב לפ.ס.ז'. ללא חיזוקים וכשהוא מתבסס על התוצרת של קבוצת הנוער, קומאן לא הצליח להציג עם שחקניו יכולת מספקת ומה שהכריע את הכף לרעתו הן התוצאות הקשות בליגת האלופות - שתי תבוסות של 3:0 לבנפיקה ולבאיירן מינכן.
הדיבורים על המחליף כבר בעיצומם: בתוך המועדון הקולות מתחלקים לשניים. חלק מההנהלה מעוניינת באנדראה פירלו, שאימן את יובנטוס בעונה החולפת אך לא הצליח לזכות עימה באליפות איטליה, וחלק אחר קורא למנות את שחקן העבר האגדי של המועדון - צ'אבי הרננדס, שכבר הביע את נכונותו להגיע למועדון.
