מדהימות: זהב לתמר שטיינברג באליפות העולם, כסף לשרון קנטור
הישג מטורף לענף השייט ולספורט הישראלי: שתי מדליות לישראליות בתחרות היוקרתית בגלישת רוח באנגליה, פלג סיימה רביעית. בגברים, תום ראובני לא העפיל לגמר אחרי שחזור של החצי
יום היסטורי ופשוט מטורף לענף השייט ולספורט הישראלי: אחרי שהישג חסר תקדים נרשם היום (שבת) עם שלוש ישראליות שהעפילו לגמר אליפות העולם באנגליה, תמר שטיינברג סיימה ראשונה והפכה לאלופת העולם בגלישת רוח. אחריה סיימה שרון קנטור, שזכתה במדליית הכסף במה שהשלים צמד ישראליות ראשונות. דניאלה פלג שעלתה גם היא לגמר סיימה רביעית. זו פעם רביעית שלישראל יש פודיום כפול באליפות העולם.
שטיינברג וקנטור העפילו אמש ישירות למעמד גמר האליפות, לאחר שסיימו במקומות 1 ו-2 בהתאמה, בתום חמשת ימי המוקדמות. שטיינברג העפילה לגמר מהמקום הראשון, לאחר שליטה מוחלטת בכל ימי המוקדמות, בהם החזיקה במקום הראשון. קנטור העפילה מהמקום השני לאחר שהפגינה מגמת שיפור אדירה במהלך ימי האליפות. פלג מצידה העפילה היום גם היא לגמר.על פי פורמט האליפות, העפלה ישירה לגמר הקנתה את שתי הגולשות הראשונות, שטיינברג וקנטור, בשיוט ניצחון יתרון על פני שתי הגולשות שיסגרו את רביעיית הגמר, כשהגולשת הראשונה שמגיעה לשני ניצחונות זוכה בתואר. כזכור, שטיינברג זכתה בתואר סגנית אלופת העולם בשנה שעברה.
גם שחר טיבי התחרתה היום ברבע הגמר, אך היא לא הצליחה להעפיל לחצי הגמר, כשסיימה במקום ה-5 ברבע הגמר. באותו רבע הגמר התחרתה גם פלג, שלאחר השלימה שלישייה ישראלית בגמר עם מקצה חצי גמר נהדר. נבחרת הנשים של ישראל בראשותו של המאמן שחר צוברי, היא הנבחרת החזקה בעולם מזה כמה שנים ברציפות.
בגזרת הגברים נרשם כאב לב לא קטן. תום ראובני, האלוף האולימפי מפריז, כבר חגג העפלה לגמר הגדול מהמקום הראשון, אבל בעקבות שחזור של חצי הגמר בגלל זינוק מוקדם של שני מתחרים, ראובני סיים במקום השלישי ובמקצה החוזר לא הצליח להעפיל לגמר.
יו״ר האיגוד שי בוּבר אמר: ״תמר השלימה היום דאבל, אחרי שזכתה באליפות אירופה השנה ועכשיו גם באליפות העולם. מתחילת הקמפיין היא בכושר הכי טוב, והייתה הגולשת הכי חדה. שרון קנטור חזרה למשחק בעניין המדליות. מה עוד אפשר לומר על הנבחרת הזאת? זו הנבחרת הכי טובה בעולם, עוד קצת מדניאלה פלג והיה יכול להיות כאן פודיום ישראלי מלא. כיף לפתוח ככה שנה".
"חשוב לי לציין דבר אחד, נושא הציוד של ענף השיט הוא קריטי. בלי ציוד אין ענף. התקציב בקרן ההישגית וגם בקרן התחרותית בענף השיט צריך לגדול. אם לא ייצרו לענף השיט רצועות נפרדות של גובה תקציב של 2.5 מיליון שקלים לאגודות, אנחנו לא נצליח לשמר ספורטאים בענף הזה. אנחנו חייבים רצועה נפרדת לקרן ההישגית של הספורטאים האולימפיים, זה יתן לנו ביטחון. ספורטאים שלא נמצאים בסגל זהב או בסגל כסף לא יזכו לציוד, וזה פשוט ירסק לנו את הענף. הייתה לנו שיחה עם משרד הספורט על זה, חייבים שלענף השיט תהיה רצועת תקציב נפרדת לציוד. זו המשימה הכי גדולה שלנו. המתקן שלנו זה הים. בלי גלשן, בלי מפרש, אין לגולש שום סיכוי בלי ציוד״.
