שנת הלימודים תשפ״ג כבר מעבר לפינה, ובעוד מנהלי כפרי הנוער והפנימיות שואפים להמשיך ולשמש בית תומך, עוטף ומכיל עבור בני ובנות הנוער, הם ניצבים למול מציאות כלכלית קשה ועומדים בפני שוקת שבורה, כאשר חלקם יתקשו לפתוח את שנה"ל במצב העניינים הנוכחי. כפרי הנוער בישראל הם מסגרות חינוכיות אחרות ושונות מאלו שהכרנו בעיר, בהם ניתן דגש לא רק על הלימודים הפורמאליים אלה על מכלול של דברים שיעזרו לתלמידים בסופו של דבר להצליח בלימודים לצד עוד דברים נוספים וטובים.
בכפרי הנוער גדלו, בין היתר, חברי נבחרת ישראל שהחזירה את "התקווה" למינכן - 3 רצים בוגרי בן שמן: מארו טפרי עם מדלית כסף במרתון ומדלית זהב קבוצתית עם טפרי, יימר גטהון, ובוקאיו מלדה - כולם בוגרי בן שמן ומתגוררים בכפר עד היום. זאת, כתוצאה פרויקט בכפר הנוער בן שמן לריצות ארוכות בניהולו של גל לוי, כיום מנכ"ל איגוד האתלטיקה - משם ההישג נובע.
כוכבי נבחרת הנוער של אופיר חיים, שהעפילה לגמר אליפות אירופה עד גיל 19, הם בני כפר הנוער מקווה ישראל בחולון: אוסקר גלוך, הכוכב הגדול של נבחרת הנוער, כמו גם אוראל באייה, עילאי תומר ורוי נאווי - כולם שחקני מכבי תל אביב שלומדים ולנים בכפר הנוער מקווה ישראל, הקרוב לקריית שלום. הם לומדים במסגרת קבוצת הספורטאים של הפנימייה יחד עם שחקני הפועל תל אביב, בית"ר ירושלים ועוד, ומקבלים מעטפת שלמה של לימודים, אוכל ולינה בין האימונים עם המדים הצהובים.
בימים אלה, יוצא "הפורום הציבורי" - כפרי הנוער, פנימיות הרווחה והאומנה בישראל בשותפות עם תא מנהלי כפרי הנוער ועם איגוד הבעלויות של כפרי הנוער – בפנייה לציבור ולנבחריו, בעזרת מספר מהלכים משולבים, במטרה להעלות לסדר היום הציבורי את המודעות לחשיבות תרומתם של כפרי הנוער לחברה הישראלית, ואת תת-התקצוב מצד המדינה.
כפרי הנוער והפנימיות בישראל פועלים, מזה שנים רבות, בתת-תקצוב: שחיקה בתשלומי המדינה, עלייה משמעותית ביוקר המחייה שלא מקבלת התייחסות תקציבית ובמילים אחרות – תקצוב לא ריאלי עבור המוסדות שנחשבים כבית שני, ואף ראשון, ללמעלה מ-12 אלף נערים ונערות ברחבי הארץ, קרש קפיצה לחיים שאחרי עבור עולים, בני עולים ונוער בסיכון, ואף מקלט עבור פליטים בעתות מלחמה, כפי שקרה לאחרונה עם בני נוער אוקראינים.
כפרי הנוער סובלים מזה שנים משחיקה מתמדת בתשלומי המדינה ומתקצוב לא ריאלי. פער תקציבי שנתי הנאמד בכ-56 מיליון שקלים מאיים על תקציבי המוסדות ופוגע בטיב השירותים הניתנים לאלפי נערים ונערות במצבי סיכון שאותם כפרים מהווים את ביתם השני, ואף הראשון.
אבי אלבאז, מנכ"ל "הפורום הציבורי" - כפרי הנוער, פנימיות הרווחה והאומנה בישראל: "אנו פונים בקריאה נרגשת למשרד החינוך בבקשה לתקן עוולה זו ולהשיב לכפרי הנוער את התקציב החסר בסך 56 מיליון ש"ח, שהינו 'הלחם והחמאה' בבסיס הפעילויות המופנות לבני הנוער השוהים בהם. בשורה התחתונה: המדינה מחסירה באופן קבוע כ33% מתקציב כפרי הנוער. למשרד החינוך בפרט, ולמדינת ישראל בכלל, יש את האחריות הבלעדית לילדים הגדלים ומתחנכים בכפרי הנוער והפנימיות".