לצאת מהלחץ: אנסה נתן 0:1 לבית"ר בסכנין
צפו: החלוץ הגנאי כבש מקרן של יוספי, הירושלמים עם ניצחון בכורה העונה

עם שני הפסדים, שבעה שערי חובה ו-200 קילוגרמים על הכתפיים - בית"ר ירושלים ידעה שללא קשר ליכולת, זה היה משחק שבו היא חייבת לקחת את הנקודות - כמעט בכל מחיר. וזה מה שקרה: קשה לומר שבית"ר התיזה ניצוצות של כדורגל, אבל היא היתה טובה מספיק - וחזרה עם כל הנקודות לבירה.
והאיש שלוקח אותה לשם הוא יוג`ין אנסה - החלוץ הגנאי חווה פתיחת עונה מעט מתסכלת, עם מאמץ רב אבל בלי הרבה תוצרת - הוא כבש רק שער אחד עד כה, במשחק הדירוג של גביע הטוטו. אבל השער הזה שלו הפעם, היה שווה הרבה יותר מעוד ניצחון - זהו שער ששחרר מועדון שלם מתקופה שחורה, שסידר לה ניצחון ראשון ושבר את הקרח במשחק לחוץ מאוד.
עוד גיבור שלה הפעם היה תומר יוספי. הקשר נכנס להרכב במקומו של זיו בן שימול, והראה הפעם למה: יוספי היה יציב מאוד, שמר על אחריות, סיפק לא מעט מסירות וגם אחראי על הבישול הכל כך חשוב לשער המכריע. אחד השחקנים הטובים של בית"ר עד כה, הפעם גם היה חתום על ניצחון.
מי שחווה ערב פחות טוב - והרבה יותר מתסכל - היה עומר אצילי. גם הכוכב של בית"ר, כמו הקבוצה שלו, חווה פתיחת עונה חלשה מאוד בליגה - והוא בהחלט זוכר את דוחא היטב, אחרי שבביקור הקודם שלו עם בית"ר באצטדיון הוא סיים עם צמד. הפעם, זה היה רחוק מזה; אצילי היה לא מדויק, הוחלף בדקה ה-81 ואפילו הביע תסכול.
מנגד, בני סכנין עדיין ללא ניצחון. הקבוצה של יוסי אבוקסיס הגיעה עם הרבה תקוות, ועם הקהל מאחוריה - אבל זה לא הספיק. סכנין היתה טובה במחצית הראשונה, אבל בחצי השני לא הצליחה כמעט להגיע למצבים, עלתה עם כל הראש למעלה והיתה יכולה לחטוף גם את השני. סכנין ואבוקסיס ינסו להתאושש בעוד שבוע בדיוק, כשיתארחו אצל הפועל חיפה.
ובית"ר? היא קיבלה היום אוויר מחודש בריאות, אחרי מחול שדים ואווירה שלילית שהצטברה. עכשיו, כשקוף מסוים ירד מהגב, היא תחזור "הביתה" לאצטדיון בלומפילד (טדי עדיין לא מוכן) - כשתשחק נגד מכבי פ"ת וזיו אריה. שם, היא תקווה להרגיש קצת יותר משוחררת, ואולי גם למצוא מחדש את הקסם.
