יממה לאחר פיצוץ הדרבי התל אביבי בהחלטת המשטרה, לאחר שאמצעים פירוטכנים נזרקו למגרש, על אזרחים ושוטרים, ומסתבר שבאנגליה עוקבים אחרי האירועים ומנצלים אותם בכדי להצדיק את האיסור על הגעת אוהדי מכבי תל אביב למשחק מול ברמינגהאם, למרות שחלקם באירועים קטן. חבר פרלמנט, שכבר דיבר בשבועות האחרונים נגד ישראל, ממשיך לעשות זאת.
הדיווחים של הרשתות הבריטיות על האירועים הגיעו למיליוני צפיות בכלי התקשרות וברשתות החברתיות, בלי הבחנה כי מדובר באוהדים של הפועל, ולא מכבי ת"א.
A riot broke out between Maccabi Tel Aviv and Hapoel Tel Aviv fans tonight and the game was called off but anyone who says they don't want this kind of violence in Birmingham is an Antisemite according to Keir Starmer and the Labour Government pic.twitter.com/sgThblCo5B
— Cllr Martin Abrams ️ (@Martin_Abrams) October 19, 2025
איוב קאן, חבר פרלמנט בריטי שמייצג את ברמינגהאם וקורא כבר תקופה ארוכה להחרמת המשחק של אסטון וילה נגד הצהובים, ניצל את האירועים בבלומפילד כדי לצאת נגד "החוליגנים של מכבי ת"א: "שיתביישו כל הפוליטיקאים והפרשנים שאמרו שהעניין הזה הוא על דת. הוא לא קשור לדת, הוא קשור לחוליגניזם. החוליגנים האלה לא יתקבלו בעיר שלנו".
בתקשורת הבריטית סיקרו את האירועים וכתבו: "הדרבי התל אביבי בוטל בשל ‘סיכון לחיי אדם’ בעקבות ‘מהומות אלימות שפרצו באצטדיון’: גובר הלחץ בעקבות האיסור על אוהדים ישראלים להגיע למשחק מול אסטון וילה", נכתב בכותרת בעיתון ‘דיילי מייל’ הבריטי, "המשחק הפך לכאוטי כאשר פרצו עימותים אלימים בין אוהדים באצטדיון בלומפילד, מה שאילץ את המשטרה לבטל את ההתמודדות היוקרתית בין הפועל למכבי".
גם ברשת ‘ESPN’ התייחסו לאירועים בבלומפילד והזכירו את איסור הכניסה של ישראלים למשחק מול אסטון וילה: "הדרבי התל אביבי בוטל אחרי עימותים אלימים בין אוהדים. זה מגיע ימים אחרי שקבוצת הייעוץ לבטיחות של ברמינגהאם החליטה לא לאפשר לאוהדי מכבי להגיע למשחק מול וילה בליגה האירופית".

גם במכבי ת"א עצמה מבינים שהאירועים לא "יתרמו" לקראת ההחלטה הסופית האם לאפשר לאוהדים הצהובים להגיע לממלכה או לא. "אנחנו ממש לא רוצים שיחברו בין פיצוץ הדרבי לבין ההגעה שלנו לממלכה, אבל זה מה שקורה בתקשורת באנגליה בשעות האחרונות. הנזק שעשו אוהדי הפועל תל אביב שהובילו לפיצוץ הדרבי הוא עצום, בטח כשאנחנו צריכים לטוס למשחק ויש, כמו שכולם יודעים, המולה ענקית סביבו", אמר גורם במועדון הצהוב.
