"את שער שיוויון הקמנו בשנת 2009 כשעוד היינו סטודנטים, מתוך מטרה לתת פעילות לילדים אחרי שעות בית הספר", מספר אורי שחם, סמנכ"ל עמותת שער שיוויון, שתוך עשור הפכה מרעיון של כמה חברים – למפעל חינוכי שבאמת מכוון לשינוי בחברה הישראלית. "כיוונו בעיקר לילדים שהוריהם לא היו יכולים להרשות לעצמם את הפעילות או כי הם אולי אפילו לא היו מודעים לעובדה שהילד שלהם יכול לשחק בקבוצות כמו מכבי והפועל ת"א. רצינו לתת לילדים מסגרת חינוכית וספורטיבית, במקום שהם יסתובבו ברחובות ויחפשו צרות".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
אבל פגיעה בתקציב העמותה אילצה את החברים למצוא פתרונות תקציביים חדשים: "אנחנו מפעילים כיום כ-300 קבוצות בכל רחבי הארץ, מקצרין ועד אילת, והילדים מקבלים עזרה בבית הספר, פעילות אחרי שעות הלימודים וסופגים תכנים חברתיים. אחרי שנאלצנו לקצץ בתקציב, גם בגלל הקורונה וגם בגלל קיצוץ בתקציב שאנחנו מקבלים מהמדינה, נאלצנו למצוא דרכים להגדיל את התקציב וככה הגענו לרעיון של מכירות פומביות. התחלנו לקבל מכל מיני גורמים, בין היתר מההתאחדות לכדורגל, כל מיני מרצ'נדייז של כדורגלנים שמשחקים בארץ ובחו"ל וראינו שזה נמכר בצורה יפה מאוד".
עד כמה יפה? מסתבר שמדובר בהרבה מקרים על אלפי שקלים לחולצה: "שיאן המכירות שלנו הוא אדורם קייסי שחולצה שלו ממשחק בגביע אופ"א נמכרה ב-4,500 שקלים. חולצה של מנור סולומון נמכרה ב-1,600 שקלים. חולצה של דן איינבינדר נמכרה בסכום דומה. יש לנו מעל 60 פריטים שעוד עומדים למכירה וההערכה שלנו היא שנשיג הרבה מאוד כסף שיעזור לנו לפתוח מרכזי למידה חדשים ולעזור לילדים האלה לבנות עתיד טוב יותר".
איינבינדר עצמו מספר על הקשר שלו עם התכנית: "את שער שיוויון פגשתי כבר בשנה שעברה כשהם שיתפו פעולה עם בית"ר ירושלים. הילדים הגיעו לבית וגן לפעילות משותפת והיה ממש כיף לפגוש אותם. היה מדהים לפגוש ילדים יהודים וערבים שחיים לחלוטין בדו קיום והעניין הזה בכלל לא מעניין אותם. בשנים האחרונות יש שינוי במחשבה בבית"ר. המועדון עכשיו הרבה יותר דוגל במשפט 'ואהבת לרעיך כמוך'. זו זכות גדולה בשבילי ובשביל המועדון לשתף פעולה עם פעילות כמו שער שיוויון. אתה בא ומשמש דוגמא אפילו לילד או שניים – זו כבר זכות גדולה".
הכסף שנאסף מהמכירות יעזור לעמותה להמשיך ולתמוך בילדים שמגיעים לתכנית ובין היתר נפגשים עם מציאות שהם כנראה לא יכירו בשום מקום אחר: "כל כמה חודשים נערך טורניר מחוזי, בו הילדים פוגשים קבוצות מכל המגזרים בחברה הישראלית – יהודים, ערבים, דרוזים", מספר שחם. "כשהילדים פוגשים מישהו כמו דן - זה מבחינתם החלום. כשמישהו כזה מדבר איתם הם אומרים לעצמם שהנה זה אפשרי להיות שחקן וזה גורם להם לחשוב עוד דקה לפני שהם פונים לדרך של האלימות. מעבר לכך, ראינו שהציבור מגיב אפילו לסרטון של דן שהצהיר שהוא תורם חולצה לפרויקט והגיעו אלינו לא מעט פניות של אנשים שרוצים להתנדב לעמותה".