"אלוף ה-NBA ב-3 מקרים": התחזית המפתיעה לגבי דני אבדיה ופורטלנד
האתר האמריקני הענק "ספורטס אילוסטרייטד" ביצע 100 סימולציות של העונה הקרובה במשחק NBA2K - ומצא שהאולסטר הישראלי וקבוצתו יזכו באליפות: "התוצאה המעניינת ביותר"


החלום יתגשם? האתר האמריקני "ספורטס אילוסטרייטד" והמשחק הפופולרי בעולם NBA2K ערכו 100 סימולציות מחשב לגבי העונה הקרובה בליגת הכדורסל הטובה בעולם - ו-3 פעמים דני אבדיה ופורטלנד טרייל בלייזרס זכו באליפות, כשב-8 מקרים נוספים הם הגיעו לגמר. זו התחזית האופטימית ביותר שאפשר היה לבקש.
"זו התוצאה המעניינת ביותר כאן", נכתב באתר. "הבלייזרס הצליחו להגיע לגמר המערב 11 פעמים מתוך 100 ניסיונות ולזכות בגמר ב-3 מתוך הסימולציות. הסגל שלהם ללא ספק מוכשר עם דמיאן לילארד וג'ה מוראנט בקו האחורי, אבל הוא רחוק מלהיות התאמה מוחלטת". ב-NBA 2K קובעים כי "פורטלנד תסיים ברוב המקרים בטופ-6 במערב עם מאזן חיובי בדרך לפלייאוף".

מי שזכו באליפות בהכי הרבה סימולציות הן סן אנטוניו ספרס ולא אחרת מאורלנדו מג'יק עם 19 מקרים כל אחת, כאשר ניו יורק ניקס ומינסוטה טימברוולבס מעט מאחור עם 18 סימולציות שבהן הוכתרה כל אחת מהן כאלופה. לברון ג'יימס ופילדלפיה לא מגיעים לגמר ולא זוכים באליפות לפי הסימולציות הללו.
בשאר הגזרות, זה העולם של וומבי. ויקטור ומבניאמה זכה בתוא ה-MVP ב-66 מקרים מתוך הסימולציות וב-93 מקרים בתואר שחקן ההגנה של העונה, בעוד תואר רוקי העונה עולה הולך כצפוי לקמרון בוזר מממפיס גריזליס 75 פעמים. הדבר היותר מעניין הוא מה קורה עם פילדלפיה 76': רק 3 פעמים הגיעה לפלייאוף, ובכל שאר הזמן נאבקה בתחתית ולא הייתה קרובה לאזורי האליפות.
