אנשים שמנמנמים לעיתים קרובות נמצאים בסיכון גבוה יותר לפתח לחץ דם גבוה ולעבור שבץ מוחי. כך מצא מחקר גדול שנערך בבריטניה, ועקב אחרי למעלה מ-350 אלף בני אדם בין השנים 2006 עד 2010. משתתפי המחקר שנהגו לישון במהלך היום, היו בסיכון גבוה ב-12% לפתח לחץ דם גבוה לאורך השנים, ובסבירות גבוהה יותר ב-24% ללקות בשבץ - זאת בהשוואה לאנשים שלא ישנו.
המשתתפים במחקר הבריטי סיפקו דגימות דם, שתן ורוק על בסיס קבוע, וענו על שאלות בקשר להרגלי התנומה שלהם, במשך המחקר שהתפרס לאורך 4 שנים. עם זאת יש לציין כי המחקר אסף רק את תדירות התנומות, לא כמה זמן נמשכת תנומה למשל, והסתמך על דיווחים עצמיים של הנחקרים - מגבלה כשסומכים על הזיכרון האנושי.
במחקר צוין כי התוצאות התקבלו גם לאחר שהחוקרים לא החשיבו אנשים שמראש נמצאים בסיכון גבוה ליתר לחץ דם, כדוגמת חולי סוכרת, לחץ דם גבוה, כולסטרול גבוה, הפרעות שינה וכדומה. "התוצאות מוכיחות שנמנום מגדיל את השכיחות של יתר לחץ דם ושבץ, לאחר בחינת משתנים רבים הידועים כקשורים לסיכון למחלות לב וכלי דם ולשבץ מוחי", אמרה ד"ר פיליס זי, מנהלת המרכז לרפואת מחזור ושינה מאוניברסיטת "פיינברג" בשיקגו.
דרך אחרת להסביר את הנתונים היא שלאו דווקא הנמנום הוא זה שמזיק. "ייתכן שהסיבה לכך היא שאנשים רבים שישנים במהלך היום עלולים לעשות זאת בגלל שינה לקויה בלילה. מה שמוביל לבריאות לקויה שנמנום אינו מספיק כדי לפצות עליו", אמר הפסיכולוג הקליני מייקל גרנדנר, מנהל המרפאה לרפואת שינה מטוסון, אריזונה.