העולם שלנו משתנה. זה כבר ברור. משבר האקלים מביא איתו גלים של אסונות טבע שכל מהם מוביל להרוגים, פצועים והרס רב. מתברר שלא רק הרס וחורבן מביא משבר האקלים אלא גם שינויים משמעותיים בהרגלי צריכת הקפה שלנו. יצרנית קפה הערביקה הגדולה בעולם – ברזיל – החלה בשנים האחרונות לשווק פחות ופחות מהזן האהוב שפינה את מקומו לזן רובוסטה שנחשב לזול ופחות איכותי. הסיבה? פולי הערביקה עמידים פחות לחום. העולם מתחמם – פולי הקפה מתחממים גם הם.  

החדירה של פולי הרובוסטה תשנה בהדרגה את טעמו של הקפה ברחבי העולם בשנים הקרובות משום שהוא חזק יותר עם יותר קופאין, המשמש ברוב המקרים להכנת קפה נמס. הפולים שנחשבים לאיכותיים פחות עושים את דרכם לתערובות הטחונות היקרות יותר שהיום מכילות בעיקר  ערביקה.

נספרסו - פולי קפה נקלים (צילום: nespresso)
נספרסו - פולי קפה נקלים|צילום: nespresso

אנריקה אלבס, מדען שמתמחה בגידולי זרעי הקפה במרכז המחקר הממלכתי הברזילאי אמר כי בסופו של דבר בזכות רובוסטה "מנת הקפה היומית שלנו לעולם לא תחסר גם כשהכדור יתחמם. הוא הרבה יותר חזק ועמיד מאשר הערביקה". שני הזנים הדומיננטיים מנוגדים: הערביקה, שמהווה כ-60% מהקפה בעולם, הוא בדרך כלל מתוק יותר ובעל טעם מגוון יותר. מחירו עשוי להיות כפול מהרובוסטה שנחשב לפחות מעודנת אך מציע תשואות גבוהות בהרבה ועמידות בפני עליית הטמפרטורות. לכן הרובוסטה הופך לאפשרות אטרקטיבית יותר עבור החקלאים בברזיל, שמייצרים בסך הכל 40% מהקפה בעולם.

"העולם ישתמש בזמן הקרוב בהרבה רובוסטה ברזילאיות, אני בטוח בכך", אמר קרלוס סנטנה, סוחר הקפה הברזילאי של אחת מחברות הסחורה החקלאיות הגדולה בעולם. "הרבה מאוד יצרנים מוסיפים בתקופה האחרונה את הרובוסטה הברזילאית לתערובות הקפה הטחון והקפה הנמס שלהן".