לראשונה בהיסטוריה אסטרונומים היו עדים לחור שחור שבולע כוכב נויטרונים - כוכב דחוס מאוד שנמצא בשלבים האחרונים לקראת גסיסתו. כוכב נויטרונים הוא האובייקט הצפוף ביותר ביקום שנבלע, בבליעה של שבריר שנייה. כמות האנרגיה שנוצרת באירוע חד-פעמי כזה שווה לאנרגיה של כל החלק הגלוי לנו של היקום. אחד החוקרים הסביר שהחור השחור הופך את עצמו בעקבות בליעת הכוכב לחזק ומסיבי יותר.

כוכבי נויטרונים הם מה שנשאר אחרי שכוכב גדול מת בפיצוץ סופרנובה. "הם צפופים מאוד, יש להם מסה גדולה פי 1.5 עד שתיים מהשמש שלנו, אבל הם מרוכזים לרוחב של כ-10 ק"מ בלבד", אמר מחבר המחקר פטריק בריידי, אסטרופיזיקאי מאוניברסיטת מילווקי שבוויסקונסין. מדענים מעריכים כי לא מדובר במקרה נדיר וקיימים הרבה אירועים דומים של פגישה בין כוכב נויטרונים לחורים שחורים, אבל לחזות בזה בזמן אמת זה כאמור אירוע כמעט חד-פעמי.

חור שחור (צילום: Facebook/Fun, Feelings & Knowledge)
חור שחור, קיבל ארוחת ערב נחמדה|צילום: Facebook/Fun, Feelings & Knowledge

.

על פי הדיווח של סוכנות הידיעות AP, עשרה ימים אחר כך האסטרונומים ראו את אותו הדבר אבל הפעם זה היה בצד השני של היקום. בשני המקרים כוכב נויטרונים הקיף את "נקודת האל-חזור האולטימטיבית" - חור שחור, עד שלבסוף הוא התרסק ונעלם או נבלע בתוך החור השחור.

האסטרונומים היו עדים ל-500 הקפות של הכוכב הגמור עד שנבלע סופית. מדובר על תהליך קצר מאוד מבחינה אסטרונומית שלוקח פחות מדקה ועל פי הדיווח - יוצר אנרגיה רבה כמו כל האור הנראה בחלק הגלוי של היקום. "זה היה ​מהיר וגדול ואז זה נעלם", אמר מחבר המחקר פטריק בריידי. "החור השחור מקבל ארוחת ערב נחמדה של כוכב נויטרונים והופך את עצמו ליותר מסיבי".

פרצי האנרגיה מההתנגשויות התגלו לאחר שגלאים על פני כדור הארץ הבחינו בגלי הכבידה ששוחררו בבליעה, גלי אנרגיה קוסמים שחולפים דרך המרחב והזמן ומוכיחות את התאוריה הראשונה של אלברט איינשטיין ועליה זכה בפרס נובל. לפי התאוריה האור מתחלק למנות בדידות והוא נושא אנרגיה ביחידות שנקראות פוטונים. כל אחד מהגלים הגיע ממרחק של יותר ממיליארד שנות אור. הגלים התגלו לראשונה בינואר 2020, אך המחקר שניתח ופירש את הנתונים התבצע על ידי יותר ממאה מדענים פורסם רק השבוע בכתב העת Astrophysical Journal Letters.