שופטי בג"ץ דחו היום (שלישי) את העתירות שביקשו למנוע את קיומה של ישיבת הממשלה שבה תעלה להצבעה הדחתו של ראש השב"כ רונן בר. העתירה שהגישו התנועה לאיכות השלטון ופורום "חומת מגן לישראל" נדחתה על הסף, שכן הממשלה עוד לא התכנסה - אך בתוך פסק הדין אימצו השופטים את עמדת רה"מ מול זו של היועמ"שית.

היועמ"שית טענה כי יש להיוועץ עמה בטרם הנעת הליך הדחה, כדי לבחון את התשתית העובדתית והמשפטית שביסוד ההחלטה לפטר את בר. בית המשפט לא הטיל חובה על נתניהו לשמוע את דבריה טרם ישיבת הממשלה. 

השופטים כתבו כי "בישיבת הממשלה שתתכנס לצורך דיון בסוגיה זו תוכל היועצת המשפטית לממשלה לפרוש לפני חברי הממשלה את מכלול השיקולים המשפטיים הדרושים לשם קבלת החלטתם". "אין זה מן הנמנע שלאחר שתישמע עמדתה – לא תתקבל החלטה, או שתתקבל החלטה אחרת", נכתב בפסק הדין.

לקריאת פסק הדין המלא

הנימוק לדחיית העתירה הוא כאמור העובדה שהיא הוגשה עוד לפני שהתקבלה ההחלטה לפטר את רונן בר. השופטים ציינו: "מכל מקום, על העותרים להמתין לקבלת החלטה סופית של הממשלה, היא הגורם המוסמך, ורק לאחר מכן תוכל להיפתח לפניהם הדרך להעמדת ההחלטה לביקורת שיפוטית".

ישיבת הממשלה על הדחת ראש השב"כ נקבעה תחילה ליום רביעי, ובהמשך הוקדמה להערב. בעקבות ההתפתחויות הביטחוניות וקריסת הפסקת האש בעזה, הישיבה נדחתה למועד לא ידוע.

השופטים הדגישו כי אינם מביעים דעה בנושא פיטוריו של רונן בר: "למען הסר ספק יובהר, כי אין באמור משום הבעת עמדה כלשהי לגבי טענות העותרים לגופן".