משלחת בראשות ראש המוסד תצא כבר היום (שלישי) לקהיר, כדי לנסות לקדם את המו"מ לעסקת חטופים. לפי דיווח ב"פייננשל טיימס", המשלחת תיפגש עם ראש ה-CIA האמריקני, ראש ממשלת קטאר וראש המודיעין המצרי.

במהלך הימים האחרונים ניהל ראש המוסד דדי ברנע משא ומתן בניסיון לצמצם את המחלוקות. ההגעה הישראלית למצרים היא תוצאה של לחץ אמריקני מצידו של נשיא ארה"ב ג'ו ביידן וניסיון להפעיל לחץ על חמאס דרך המתווכות. חשוב להבהיר שלא מדובר בפריצת דרך במגעים לעסקה ושחמאס עדיין מתבצר בעמדותיו.

מוקדם יותר פרסמנו כי המשלחת הישראלית תורכב מברנע, ראש השב"כ רונן בר והאלוף במילואים ניצן אלון. לחדשות 12 נודע כי הוחלפו טיוטות ותוכן חדש לגבי המתווה, כך שספק אם ישראל יכולה להחרים פסגה שכזאת. אמש, בדיון של קבינט המלחמה, היה קונצנזוס שאם תהיה התקרבות ולו מינימלית בין הצדדים, אסור להחמיץ את הפסגה הזו.

ראש הממשלה נתניהו ולוחמי הימ
עדיין מתייעץ עם להוציא משלחת לפסגה. ראש הממשלה נתניהו|צילום: קובי גדעון , לע"מ

אתמול בשיחת נתניהו-ביידן, נשיא ארה"ב דחק בראש הממשלה לנסוע לפסגה. "גם אם אתה לא מאמין שאפשר להגיע לפריצת דרך - תיסע", אמר הנשיא האמריקני על פי שני מקורות ישראליים. נתניהו בינתיים לוקח את הזמן ו"מתייעץ" אם לנסוע או לא.

במקביל, מחלקת המדינה של ארצות הברית אמרה בהודעה רשמית כי התקיפות של ישראל ברפיח לא אמורות להשפיע על המשא ומתן. מנגד, שר החוץ הצרפתי סטפן סז'ורנה החריף את הטון: "כל מתקפה של הצבא הישראלי על רפיח תהיה לא מוצדקת".

בתוך כך, בכיר חמאס אוסאמה חמדאן חזר גם הערב על דף המסרים: "חמאס דבקה בעמדתה - להגיע להסכם שישיג את הפסקת 'התוקפנות' נגד עמנו, נסיגת הצבא הישראלי מרצועת עזה, הכנסת סיוע, החזרת האוכלוסייה לאזוריה, שיקום והסרת המצור ברצועת עזה והשלמת חילופי השבויים".