ימים אחרי הבחירות: ועדת השרים לחקיקה אישרה היום (ראשון) את הצעת החוק של חנוך מילביצקי מהליכוד לפירוק לשכת עורכי הדין. לפי ההסכמות, היא תיושם מהבחירות הבאות ללשכה, ומטרת הצעת החוק היא להפוך אותה לוולונטרית, ולהקים את מועצת עורכי הדין.

ההצעה תעלה ברביעי הקרוב להצבעה בקריאה טרומית במליאת הכנסת. מילביצקי בירך בטוויטר: "מודה לוועדת שרים לחקיקה שאישרה את הצעת החוק שלי להקמת מועצת עוה״ד לצדה של לשכת עוה״ד שתהפוך וולונטרית. זהו צעד חשוב בדרך לשחרור עשרות אלפי עוה״ד מתלות בגילדה ארכאית, עסקנית ולא רלבנטית לחיים המקצועיים של רובם".

 

ב"מאבק הגלימות" תקפו את המהלך: "לצערנו הממשלה לא לומדת כלום. בתגובה לאחוז ההצבעה הגבוה בהיסטוריה בבחירות ללשכת עורכי הדין, הם רוצים לפרק אותה. אם המועמד הממשלתי לא היה מובס אלא מנצח - היו מעבירים חוק לחיזוק הלשכה. לא ניתן לחוק המושחת הזה לעבור!".

בשבוע שעבר פורסמו התוצאות הרשמיות של הבחירות ללשכת עורכי הדין. עורך הדין עמית בכר, המועמד בו תמכה האופוזיציה, ניצח בפער ניכר מהמתמודדים האחרים, בהם ראש הלשכה לשעבר אפי נוה. בכר גרף יותר מ-70% מהקולות, נוה - 19% בלבד. 

עמית בכר (צילום: מרים אליסטר, פלאש 90)
עו"ד עמית בכר. יו"ר לשכת עורכי הדין|צילום: מרים אליסטר, פלאש 90

בבחירות ללשכת עורכי הדין הצביעו כ-50% מבעלי זכות הבחירה. מדובר בשיעור הצבעה גבוה יחסית, אחרי שבבחירות הקודמות ללשכה רק 28% מעורכי הדין הלכו להצביע. 

בירושלים, בחיפה ובצפון בכר ניצח בפער גדול, ובמחוז הדרום בפער קטן יותר. עורכי הדין הצביעו גם עבור מועמדים למועצת הלשכה, שבין היתר בוחרת שני נציגים לוועדה לבחירת שופטים. גם במועצה בכר זכה לרוב ניכר של חברים שתומכים בו.