אדלשטיין הודיע כי יאפשר את כינוס מליאת הכנסת כדי לדון בהקמת הוועדה שתדון בחסינות, ובליכוד זועמים. ביום שלישי הבא, 34 יום לפני הבחירות, הדיונים יתחילו וניתן לומר בביטחון שהכנסת לא תאפשר לראש הממשלה בנימין נתניהו לשמור על חסינותו. הדבר מעמיד אותו בפני דילמה: האם לשמור על החסינות ולקיים את הדיונים שעלולים להזיק לו אלקטורלית, או לוותר עליה ולהסתכן בהקראת כתב אישום דרמטית במהלך קמפיין?

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

לראש הממשלה יש מה להרוויח בצורה נקודתית מדיוני החסינות, אבל זה לא את החסינות עצמה. אם הדיונים יתקיימו כסדרם נתניהו יוכל לשים את הפוקוס על "האכיפה הבררנית". או מה שהוא קורא לו "הסטה של עדים", אבל יש לצעד כזה שני פגמים.

בנימין נתניהו יולי אדלשטיין (צילום: נועם ריבקין פנטון, פלאש/90 )
זעם על אדלשטיין בקרב עמיתיו בליכוד|צילום: נועם ריבקין פנטון, פלאש/90

ראשית, מערכת בחירות עם מיקוד כזה היא בדיוק מה שרוצים בכחול לבן. המעלות של נתניהו כראש ממשלה אינם נמצאים בנושא החסינות, אלא דווקא בנושאים מדיניים ובטחוניים. בנוסף, בכנסת הקרובה הוא כמובן לא יוכל להשיג חסינות, כי אין לו רוב.

הסכנה: אירוע חסר תקדים בתולדות המדינה

אך גם למשיכת החסינות ישנם חסרונות, בעיקר האפשרות שכתב האישום יוקרא במהלך הקמפיין. דבר כזה יהיה חסר תקדים בתולדות המדינה, ויוביל את נתניהו לכנסי התמיכה בקמפיין הישר מספסלי בית המשפט.

בעוד שנתניהו צריך להחליט מה הצעד הנכון עבורו, אדלשטיין כבר זוכה לקיטונות של ביקורת מימין ומשמאל. העמיתים מבית טוענים שהוא לא היה צריך לאפשר את כינוס הכנסת כלל, אלא להמתין לעתירות המשפטיות גם במחיר הדחתו.

משמאל גורסים כי הוא היה יכול לאפשר את כינוס המליאה מוקדם יותר. עם זאת, ב"כחול לבן" התכוננו לאפשרות הזו והם פנו לעורכי הדין של נתניהו, יוסי אשכנזי ועמית חדד, כבר בשבוע שעבר וביקשו מהם להתחיל להיערך לדיוני החסינות - שיתחילו מיד אחרי הקמת ועדת הכנסת. המטרה: למנוע מהם לבקש ימי היערכות ולצמצם לוחות זמנים. 

מכחול לבן נמסר כי "נתניהו מפעיל כל לחץ אפשרי בניסיון למנוע את הדיון בבקשת החסינות אבל למרות מאמצי העיכוב - דיוני החסינות יחלו בשבוע הבא, יתנהלו בענייניות ובהוגנות ויסתיימו לפני הבחירות".