שלו חוליו פורש מתפקידו כמנכ"ל חברת NSO והחברה מפטרת כ-100 עובדים, כך אישרו נציגי החברה ל-tech12. שלו צפוי לעבור להתמקד בפעילות המיזוגים והרכישות של NSO וירון שוחט, ששימש כ-COO החברה, יוביל את הניהול היומיומי. מינוי מנכ"ל חדש טעון את אישור דירקטוריון החברה. לפני הפיטורים העסיקה NSO כ-750 עובדים.
חברת הסייבר ההתקפי מהרצליה מתמודדת בשנתיים האחרונות עם משבר שהולך ומחריף, ששיאו התרחש בנובמבר האחרון עת הוכנסה החברה יחד עם קנדירו לרשימה השחורה של הממשל האמריקאי. הפעילות של שתי החברות, נכתב אז בהחלטה, מנוגדת לאינטרס הלאומי של ארה"ב.
מאז חשף הניו יורק טיימס שלמרות הצעד הקיצוני הזה, ה-FBI דווקא ניהל בזמנו מגעים מתקדמים לרכישת רוגלת פגסוס של NSO ונציגי הסוכנות אף ביקרו בישראל לשם כך. עם זאת, הצעד האמריקאי להכנסת החברות עורר לא מעט חשש במסדרונות משרד הביטחון הישראלי, ובדצמבר הוציא אגף הפיקוח על הייצוא הביטחוני (אפ"י) במשרד הביטחון נוסח חדש שמהדק את הפיקוח על יצוא סייבר - ושבענף טוענים כעת כי חונקות את הפיתוח בתחום הסייבר ההתקפי.
זו אינה הפעם הראשונה שחוליו מפנה את כסא המנכ"ל. באוקטובר 2021 הודיעה NSO רשמית שאיציק בנבנישתי, לשעבר מנכ"ל פרטנר, יחליף את חוליו בתפקיד. אולם חודש לאחר מכן מכן פורסם כי NSO תיכנס לרשימה השחורה ובנבנישתי הודיע כי הוא עוזב את החברה ושלו חזר לכס המנכ"ל.
מ-NSO נמסר כי "NSO תסיים את השנה עם מכירות של 150 מיליון דולר, אבל הנסיבות מחייבות מהלך של רה-ארגון אותו יוביל ירון שוחט כמנכ"ל".
לאורך השנים נקשר שמה של החברה מהרצליה בלא מעט פרשיות בעייתיות. מרצח עיתונאי הוושינגטון פוסט ג׳מאל קשקוג׳י בידי יורש העצר הסעודי, דרך שחיתות ממשלתית במקסיקו ועד איתור הרוגלה שלה על טלפונים של עיתונאים, אקטיביסטים ומתנגדי משטר בעשרות מדינות בעולם. בין לבין היא גם נתבעה על ידי פייסבוק (היום מטא) בגין פריצה לווטסאפ.
פה ושם ניסו ב-NSO להגן על שמם הטוב או לפחות להראות נכונות ללמוד ולהשתפר, בין השאר באמצעות הודעה על מינוי "ועדת אתיקה" וכינון תקנון. אולם כל אלה לא עזרו לה כשהתפרסמו עוד ועוד חשיפות תקשרותיות שאתרו בכל פעם את הרוגלה המפורסמת שלה על מכשירי טלפון חדשים, מהודו ועד ספרד. גרסה מרוככת של תוכנת פגסוס, המכונה סייפן, נמצאת בשימוש משטרת ישראל