זעם במיקרוסופט ישראל: קמפיין גיוס תרומות שנשלח למאות אלפי עובדי מיקרוסופט העולמית מאשים את ישראל באחריות להפצצת בית החולים אל-עהלי בעזה ולמותם של 500 איש. עובדים במיקרוסופט ישראל ששוחחו עם N12 מאשימים את החברה בהדהוד פייק ניוז ל-220 אלף עובדיה החברה בעולם.

• אירלנד תומכת במפוטרת וויקס שתקפה את ישראל : "לא חוקי"
• עובדי ההיי-טק שקוראים: "לשחרר את יפו וירושלים"
• IBM הסירה ארגונים ישראלים מאתר התרומות הפנימי
• מנכ"לי ענקיות הטכנולוגיה מתייצבים לצד העובדים בישראל

בימים האחרונים יצאה מיקרוסופט העולמית בקמפיין גיוס תרומות למען תושבי עזה שנשלח לכלל עובדי החברה. במסגרת הקמפיין החברה תעשה מאצ'ינג לתרומות העובדים: כנגד כל דולר שיתרום עובד, החברה תוסיף דולר משלה.

בהודעה ששלח עובד במיקרוסופט ומיידעת את כלל העובדים על קמפיין גיוס הכספים נכתב כי "ב-17 באוקטובר, ישראל הפציצה מהאוויר את בית החולים הבפטיסטי אל-עהלי, בהפצצה נהרגו מעל 500 איש. הפיצוץ גרם למספר האבידות בנפש הגדולות ביותר באירוע בודד שנגרם בחמש השנים האחרונות של הכיבוש".

הנוסח האנטי ישראלי של קמפיין הגיוס במיקרוסופט (צילום: חדשות 12)
הנוסח האנטי ישראלי של קמפיין הגיוס במיקרוסופט|צילום: חדשות 12

בבוקר שלאחר הפיצוץ המסיבי בבית החולים בעזה, חזרו בהם מרבית כלי התקשורת הגדולים בעולם מהאשמת ישראל באחריות לאירוע. בשעות הראשונות לאחר הפיצוץ פורסמו כותרות גדולות בכל רחבי העולם על אחריותה לכאורה של ישראל לפיצוץ בבית החולים, תוך שהאתרים השונים, בהם ניו יורק טיימס, גרדיאן, סקיי ניוז, CNN ואחרים, ציטטו את הודעת משרד הבריאות בעזה שהאשימה את ישראל בתקיפה מכוונת. בעקבות הודעת דובר צה"ל, שעות לאחר האירוע, חזרו בהם האתרים מההאשמות הגורפות נגד ישראל.

עובדים במיקרוסופט ישראל ששוחחו עם N12 זועמים: "אנחנו העובדים כבר מתחילת הלחימה עסוקים יום-יום באיתור ודיווח על עובדים אחרים שמתבטאים באופן שקרי ומסית נגד ישראל, ולא פעם נותרים ללא מענה".

הודעות של עובדים נגד ישראל במערכת ההודעות הפנימית  (צילום: חדשות 12)
הודעות של עובדים נגד ישראל במערכת ההודעות הפנימית של עובדי מיקרוסופט|צילום: חדשות 12

ממיקרוסופט נמסר בתגובה: "החברה הסירה את הנוסח (באופן מיידי) ובוחנת את תהליכי אישורי נוסח תרומות העובדים בהמשך". עם זאת, בחברה אומרים שהכספים שמגויסים בקמפיין נתרמים לארגון רופאים ללא גבולות ולכן הליך הגיוס לא נעצר. בחברה לא השיבו האם ננקטו צעדים משמעותיים נגד העובד שהפיץ את ההודעה.

לפני שבועיים התחוללה סערה על רקע דומה בסניף הישראלי של IBM. זאת לאחר שהחברה העולמית הפסיקה לאפשר לעובדי החברה לתרום לארגונים ישראלים. החברה, שהקימה אתר תרומות מיוחד עבור העובדים בחברה, העלתה תחילה רשימה של ארגונים שניתן לתרום להם כמו מד"א והמרכז הרפואי הדסה. אך לאחר יממה, הארגונים הללו הוסרו מהאתר של IBM העולמית, ובאתר נשארו רק ארגונים פרו-פלסטינים. מדובר על אתר שאמור לשרת למעלה מ-280 אלף עובדים ברחבי העולם.

משרדי IBM באיטליה (צילום: Emanuele Cremaschi, getty images)
משרדי IBM. הסירה ארגונים ישראלים מאתר תרומות שהוקם לעובדי החברה|צילום: Emanuele Cremaschi, getty images

מנהלי ענקיות הטכנולוגיה האמריקאיות עצמם הגיבו בזעזוע למתקפות על ישראל. המנכ"לים של אפל, מטא, גוגל, אמזון, מיקרוסופט ואינטל, שמעסיקות כל אחת אלפי אנשים בארץ, כתבו לעובדי החברה תוך שהם מביעים תמיכה ומבטיחים שעושים מה שאפשר כדי לסייע.

גוגל אף הודיעה על תרומה של 3 מיליון דולר למאמצי החירום בישראל, המיועדים לתמיכה פסיכולוגית ורגשית בקורבנות, בילדים ובמשפחות. כסף זה מתווסף לכ-300 אלף דולר שגייסו עד כה עובדי גוגל, ושהחברה הכפילה לכ-600 אלף דולר, ומיועדים למד"א, איחוד הצלה וער"ן.

קורטני קרי (צילום: לינקדאין @Courtney Carey)
עובדת וויקס באירלנד קורטני קרי שפוטרה לאחר שהתבטאה נגד ישראל|צילום: לינקדאין @Courtney Carey

עם זאת מאז הטבח שביצע חמאס, חברות הביג טק מתמודדות עם אתגר לא פשוט: כיצד להתייחס לעובדים המביעים תמיכה במעשים, ולו בעקיפין, ולמנוע עימותים ביניהם. במקרים מסוימים, החברות לא מהססות לפטר עובדים מסיתים וכאלו שמפרסמים מסרים אנטישמיים.

לא תמיד התגובות מסביב אוהדות. מקרה שבו וויקס הישראלית פיטרה עובדת של החברה באירלנד לאחר שהתבטאה בצורה אנטי-ישראלית מעורר בימים אלו סערה באירלנד. אתמול התבטא ראש ממשלה אירלנד בנושא ואמר כי "תחת החוק האירי, זה לא בסדר לפטר אדם בשל דעותיו הפוליטיות".