מי עומד מאחורי הפוסט הממומן? (צילום: חדשות)
מי עומד מאחורי הפוסט הממומן?|צילום: חדשות

רותם מנטקה קיבלה בשבוע שעבר הודעת חיוב של 3,300 שקל מפייסבוק על קידום תכנים בדף של העסק. החיוב היה מוזר למנטקה, שלא קידמה את העסק שלה מאז דצמבר 2017, היא בדקה את החשבון וראתה שהאקרים פרצו לה לחשבון, פרסמו פוסט עם מודעה למשקפי שמש של רייבן וקידמו אותו - על חשבונה - לתפוצה של 78,900 משתמשים. "האקר פרץ לי לחשבון - זה מטורף", סיפרה מנטקה להחדשות Online.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

חברת האשראי זיכתה את מנטקה באופן זמני על החיוב עד לבירור העניין עם פייסבוק, שממנה היא טרם קיבלה תגובה.

מנטקה הייתה קורבן להונאה שמוכרת כבר זמן רב ברשתות החברתיות והתרחבה בזמן האחרון גם לאינסטגרם. על ה"קיר" של המשתמשים מפורסמות מודעות למשקפי רייבאן במחיר זול במיוחד ומעודדות את הצרכנים להיכנס לאתר ולבצע רכישה - אך בפועל מדובר בהונאה שמטרתה לשאוב את פרטי התשלום של הרוכשים.

מוביל לאתר שנראה לגיטימי (צילום: צילום מסך, חדשות)
מוביל לאתר שנראה לגיטימי|צילום: צילום מסך, חדשות

על מנת לפרסם את המודעה, האקרים פורצים לחשבונות של המשתמשים לאחר ששאבו את שם המשתמש והסיסמה באמצעות אפליקציה זדונית, מייל או הודעה בפייסבוק.

האתר אליו מופנים המשתמשים נראה כאתר לגיטימי עם קטלוג של משקפי שמש עם דגמים לגברים ולנשים. אמנם מובטח שהתשלום באתר מאובטח, אך בפועל מדובר באתר רגיל ולא ב"Https" מאובטח.

מה לעשות אם פורסמה מודעה מזויפת על הקיר שלכם בפייסבוק?

המודעות מפורסמות על גבי ה"קיר" של המשתמשים ללא אישורם - כולל תיוג של חבריהם. אם פרסמו את המודעה על הקיר שלכם מומלץ לשנות את הסיסמה לחשבון הפייסבוק ולהסיר כל אפליקציה חשודה באופן מיידי.
כמו כן, כדאי לעבור על יומן הפעילות (Activity Log) על מנת לבדוק אם מישהו שאינו מורשה ביצע פעולה בחשבון שלכם.

ליצירת קשר עם הכתב: matanh@ch2news.co.il