במשרד הרישוי החלו (חמישי) את השימוש בטכנולוגיה חדשה במבחני הנהיגה - הטסטים. מעתה - לא עוד רישום ידני - הכל עובר דרך הטאבלט של הבוחן. שם הוא מזין את פרטי הנבחן, מקבל את מסלול הנסיעה ואת ציון. ובסוף, במקום לאחר שעות, תוך חצי שעה בלבד מתקבל מסרון בטלפון הסלולרי שמבשר לנבחן האם עבר וקיבל את הרישיון או ייאלץ לגשת למבחן נוסף.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

כך ייראו כל הרכבים של מורי הנהיגה: מצלמה קדמית המצלמת את הדרך, ומצלמה נוספת מאחור שמתעדת את הבוחן, את הנבחן ואת השיח ביניהם. עכשיו, אם תלמיד יבקש לערער על תוצאת הבחינה הוא יוכל לצפות בכל תיעוד הנסיעה.

"הבשורה היא שאם אכן התלמיד צודק ומשתנה לו הציון, הוא עובר את הטסט, ולא מקבל טסט נוסף", הסביר אפי רוזן, ראש אגף הרישוי במשרד התחבורה.

ממש בקרוב, כבר באמצע חודש יולי, כל מבחני הנהיגה יתנהלו בצורה הזאת. הסיבה: בתחילת השנה החליטו במשרד התחבורה להפריט את כל המבחנים לאחר תקופה ארוכה שנאלצו הנבחנים לחכות לפעמים גם חמישה חודשים לטסט.

"הצעירים יחסכו שיעורי נהיגה". כץ|צילום:

"הנערים והנערות בישראל לא יצטרכו לחכות יותר חודשים ארוכים", סיפר רוזן. "בין 3 ל-5 ימים לטסט הראשון, ולאחר מכן שבוע עד 10 ימים לטסט שני, זאת בשורה אמתית לנוער ומגיע לו רגע לפני השירות הצבאי".

"מההתייעלות הזאת ומקיצור הזמנים ומהאובייקטיביות והיכולת לערער - בטוח שכל הצעירים יחסכו המון שיעורי נהיגה", אמר שר התחבורה ישראל כץ. "מדובר במאות שקלים ואלפי שקלים בסופו של דבר, שהצעיר או המשפחה שלו משלמת היום".

במסגרת הרפורמה הזאת יתווספו עוד 40 בוחנים למאגר הטסטרים הארצי - 180 בסך הכל. היעד - חצי מיליון מבחנים בשנה.