הבית, משחק טטריס ענקי של קוביות שצריך להחזיר למקום בעוד קוביות אחרות ניתכות עלייך. תחזירי גם אותן וחדשות יגיעו. מלאכה בלתי נגמרת של סידור וקיפול והרמה. תיבת הצעצועים נאספה ונדחפה מתחת לארון, אבל מאז מצמצת ופספסת – תיבה אחרת בחוץ עכשיו וצעצועיה כבר התפזרו לכל עבר. זאת לא את, זאת בוודאות לא את. את שטפת את הצלחת שאכלת ממנה קודם, את תלית את המעיל שלך, ברור שתלית. אלה כל שאר תושבי הבית, ובייחוד הגמדים שבהם.

ילדים זה בלגן. אפשר להשתגע מזה ואפשר פשוט להשלים עם זה. וביום חמישי האדמה רעדה כשגילינו ב"וושינגטון פוסט" שאפילו מארי קונדו, כוהנת הסדר היפנית שכל חולצות ומכנסי היקום נעמדו דום לכבודה, הבינה את זה. כן, כן, חייה של מי ששינתה את חיינו עם סוד הקסם היפני שלה לפני שבע שנים עברו שינוי עצום לאחר שילדה את בנה השלישי, היא סיפרה בסמינר אינטרנטי לאחרונה, כחלק מקידום ספרה השלישי "Marie Kondo’s Kurashi at Home", והסידור החיצוני נדחק ופינה מקום לדברים אחרים. "הבית שלי מבולגן, אבל הדרך שבה אני מבלה את זמני היא הדרך הנכונה עבורי בשלב זה של חיי", היא הודתה. לא שיש למישהו ספק שהבלגן שלה לא מתקרב בשום-שום-שום-שום צורה לבלגן שלנו. וזה עדיין בלשון המעטה. אותנו לא תסדרי, גיברת, גם אם זאת המומחיות שלך.

טקסים שפונים פנימה

בכל מקרה, הסירו דאגה מלבכם, קונמארי עדיין מפזרת שמחה (ספארקס ג'וי, יו נואו), רק שהטקסים החדשים שלה פונים פנימה, לדברים משמעותיים יותר ממגירה מלאה בחולצות טריקו מקופלות בצורה מושלמת או מארון תבלינים מושלם לאינסטגרם. "עד עכשיו עשיתי כמיטב יכולתי לשמור על הבית שלי מסודר כל הזמן", היא אמרה, "קצת ויתרתי על זה בדרך שטובה לי, עכשיו אני מבינה שמה שחשוב לי הוא ליהנות מהבילוי עם הילדים שלי בבית".

אז אם עד עכשיו קונדו הקדישה את עצמה לניקוי חללים פיזיים, ספרה החדש, העוסק ב"קוראשי" (דרך חיים), מתמקד בחשיבות ניקוי החללים הנפשיים והרגשיים – ואת זה אפשר לעשות בכל מיני דרכים, פעילויות קטנות המביאות שלווה ושמחה ברמה עמוקה יותר, כמו להאזין למוזיקה קלאסית בבוקר, או לפנות זמן לילדים, או לנקות את הארנק מדי ערב, או לנגן על פסנתר בארוחת הבוקר, או לשתות תה, או לקנות פיג'מה מכותנה אורגנית, או להכין את המתכון של אמא לכנפיים בחומץ שחור (המתכון בספר כמובן). "לסדר פירושו להתמודד עם כל ה'דברים' בחייך", כותבת קונדו בספר, "אז מה אתם באמת רוצים לסדר?"

תמציאו לכם שגרת שמחה

קונדו מעודדת אותנו ליצור את הקצב שלנו, את השגרה שלנו, על סמך מה שמשמח אותנו, ומציעה המוני דוגמאות מצולמות מעוררות שלווה להשראה. המשימה שלה לקוראים: תמציאו שגרת שמחה הניתנת לביצוע ותתמידו בה במשך עשרה ימים, ואז בדקו אם ההרגלים היומיומיים החדשים גורמים לכם להרגיש טוב יותר.

אם אתם תוהים מה היא עושה באופן ספציפי כדי להרגיש טוב, אז היא פותחת את החלונות כדי למלא את החדרים באוויר צח של בוקר, מדליקה קטורת ומנגבת את סוליות הנעליים שלה, וגם מודה להן על שהיו שם בשבילה במשך היום. היא ממלאת אלבום בתמונות שהיא גוזרת מתוך ספרים או מגזינים, ומארגנת אותן לפי צבע. כשהיא רוצה להירגע, היא מסתכלת על דפי הפריטים הירוקים. אגב, יש גם חלק של עוגות ומתוקים. והיא ממליצה לכולם להכין כזה ספר ולדפדף בו לפני השינה.

"אני מבינה שככל שילדיי יגדלו, אורח החיים שלי ישתנה שוב", היא אומרת, "אני אמשיך להתבונן פנימה כדי לוודא שאני מובילה את הקוראשי שלי". אנחנו איתך, קונמארי.