בפעם הבאה שאתם נוסעים לחופשה, שימו במקפיא מטבע, כך ממליצה גולשת המשתמשת בשם emerald_outlaw, בלוגרית ואם לשתי בנות. בסרטון שפרסמה בטיקטוק מדגימה הגולשת איך היא שמה במקפיא כוס מים. לאחר שהמים קופאים, היא מניחה על הקרח מטבע.

"אם המטבע לא נמצא על הקרח כשאתם חוזרים, סימן שהייתה הפסקת חשמל", היא מסבירה. "ככל שהמטבע נמצא עמוק יותר בכוס, כך הפסקת החשמל הייתה ארוכה יותר". במקרה כזה, שבו המקרר והמקפיא מפסיקים לעבוד, המזון המאוחסן חשוף לטמפרטורה גבוהה יותר, וייתכן שצריך לזרוק אותו. הסרטון עם הטיפ צבר 16.6 מיליון צפיות.

@emerald_outlaw

Travel Hack ✈️ How to know if your power went out and your food is spoiled ##travelhack ##travelwithkids ##traveltipsandtricks ##poweroutage

♬ The Magic Bomb (Questions I Get Asked) [Extended Mix] - Hoàng Read

לפי משרד החקלאות האמריקאי, ללא חשמל, המזון יישמר כיומיים אם המקפיא מלא והדלת לא נפתח, וכיום אחד אם המקפיא חצי מלא. יש לזרוק מזון שנחשף לטמפרטורה הגבוהה מ-4.5 מעלות צלזיוס למשך יותר משעתיים ומזון שבא במגע עם נוזלים של בשר נא.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

>> הירשמו לניוזלטר של living

על פי משרד הבריאות הישראלי טמפרטורת המקרר צריכה להיות 4 מעלות, ויש יצרני מקררים הממליצים על טמפרטורה נמוכה יותר (3-2 מעלות). שימו לב: מעל 4 מעלות יתחילו להתפתח חיידקים במזון, ומתחת לאפס מעלות המזון עלול לקפוא ולהתקלקל. טמפרטורת המקפיא צריכה להיות מינוס 18 מעלות.

מקפיא עם קופסאות אוכל (צילום:  Ahanov Michael, shutterstock)
אחסנו את המזון בקופסאות|צילום: Ahanov Michael, shutterstock

כך תשמרו על טמפרטורת המקרר

אל תכניסו למקרר כלים גדולים עם אוכל חם: הם עלולים להעלות את הטמפרטורה בחלל הקטן ולפגוע בקירור של שאר מוצרי המזון. הרשויות האמריקאיות לבטיחות במזון ממליצות לחלק אוכל חם לכלים קטנים ורק אז להכניס למקרר.

בדקו את האיטום: פסי האיטום שומרים שחלל המקרר יישאר קר. בחנו את האיטום היטב כדי לבדוק שאינו קרוע, ואז סגרו את דלת המקרר על חתיכת נייר, ומשכו אותה בעדינות – אתם אמורים לחוש שהנייר מוחזק היטב על ידי הדלת. חזרו על הבדיקה במקומות שונים. אם האיטום לא מחזיק את הנייר – צריך להחליף אותו.

אל תפתחו את המקרר יותר מדי פעמים: כן, שמעתם את זה מההורים שלכם, אבל הם צדקו. בכל פעם שאתם פותחים את הדלת, אוויר קר יוצא ואוויר חם נכנס.

אישה עומדת מול מקרר (צילום:  Andrey_Popov, shutterstock)
צילום: Andrey_Popov, shutterstock

הקפידו שהמקרר יהיה מלא, אבל לא יותר מדי: המקרר יעיל יותר כשהוא מלא, אבל לא דחוס. מומחים ממליצים למלא 70 אחוז מחלל המקרר – לא יותר ולא פחות. זה נכון גם למקפיא.

איך לנקות את המקרר

כמות החיידקים במגירת הירקות במקרר היא בממוצע פי 750 מהרמה הבטוחה, כך התגלה במחקר שנערך עבור Microban, חברה המתמחה בטכנולוגיות אנטי-בקטריליות. באתר My Domaine ממליצים לנקות את מגירת הירקות פעם בחודש. הנה חמישה שלבים לניקיון מושלם:

כדי למנוע ריחות רעים במקרר ובמקפיא הקפידו לאחסן מזון בקופסאות אטומות, ושימו במקפיא 4-3 שקיות תה. כדי לספוג ריחות רעים אפשר לשים במקפיא קערה קטנה עם אבקת סודה לשתייה או קפה טחון, או קופסה פתוחה עם ג'לטין נטול טעם (אחרי השימוש אפשר להמס את הג'לטין במים חמים ולהשתמש במים להשקיית צמחים).