הפגנת עובדי טבע (ארכיון) (צילום: באדיבות דוברות ההסתדרות)
הפגנת עובדי טבע (ארכיון)|צילום: באדיבות דוברות ההסתדרות

יו"ר ועד עובדי טבע בירושלים, איציק בן סימון, נפגש הערב (שלישי) עם הנהלת החברה ועם ההסתדרות הלאומית ועדכן את חבריו בנוגע ללוחות הזמנים של הפיטורים ולפיצויים להם יזכו המפוטרים. "זו הצעה מבישה ומביכה מאוד", אמר. "נשב בבוקר עם ההסתדרות ונגיב בהתאם".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לדף הפייסבוק שלנו

בן סימון סיפר כי לפי לוח הזמנים שהוצג לו על ידי הנהלת החברה ברבעון הראשון של שנת 2018 מתכננת ענקית התרופות לפטר 150 עובדים, וברבעון הראשון של שנת 2019 יפוטרו 120 עובדים נוספים. שאר המפוטרים יעזבו עד סוף שנת 2019.

יו"ר ועד העובדים פירט את הפיצויים שתעניק החברה למפוטרים. לפי ההנהלה, אלו שיעזבו מרצון בחודשים הקרובים יקבל 100% פיצויים. אלו שיאלצו לעזוב ברבעון הראשון של שנת 2018 יזכו גם ל-7 משכורות, ואלו שיפוטרו בשנת 2019 יקבלו 9 משכורות.

"אלו הנתונים שיש לנו מההנהלה - הצעה מביכה ומבישה מאוד", אמר. "היה חשוב להעביר לכם את המסר. נשב בבוקר עם ההסתדרות הלאומית ונגיב להנהלה בהתאם".

שר האוצר משה כחלון הודיע אתמול כי הוא בוחן אפשרות לפיה מספר חברות ממשלתיות יעתיקו את פעילותן לירושלים. מטרת המהלך לאפשר למאות עובדים שיפוטרו ממפעלי טבע בבירה לעבור הסבה תעסוקתית בחברות אלה.

ואולם, פתרון זה דורש זמן ושר האוצר בחן אפשרויות נוספות שיסייעו לעובדים תוך פרק זמן קצר. על פי המסתמן, בעוד כ-3 חודשים כ-300 עובדים של טבע יוכלו לעבוד ביחידה של חברת אמצעי הלחימה רפא"ל, שתוקם בירושלים. מדובר בעובדים מקצועיים בתחומי הפיזיקה, הכימיה וההנדסה.

כמו כן בחודש מרס הקרוב צפויה להשיק את פעילותה תחנת "בנייני האומה" של רכבת ישראל, כך ש-100 עובדים נוספים יוכלו להצטרף לצוות העובדים הטכנים ולעובדי פס הייצור שלה. בנוסף, נעשים מאמצים לפתוח משרות נוספות במקומות אחרים כמו דואר ישראל. כאמור, לא מדובר בפתרון עבור כל העובדים אלא עבור חלק ניכר מהם.