פסטיבל נשים יוצרות קולינריה חוזר בסוף השבוע הקרוב (7-6 במרץ) לשרונה מרקט, זו השנה השלישית. באירוע שייערך בסוף השבוע שבו חל יום האישה הבין-לאומי ישתתפו נשים מכל הארץ, מהגליל ועד הערבה, מהקיבוץ דרך המושב ועד לעיר, המייצגות את כל קשת החברה על גווניה.

עם המשתתפות:

לונה זרייק, מלונה ביסטרו בנצרת, תציע מנות מסורתיות מהמטבח הערבי, ביניהן מאפה תרד, קובה, עלי גפן, סמבוסקים, מעמולים, בסבוסה ועוד.

גילי שיאל, מתכנתת בעבר ונטורופתית בהווה, מקיבוץ סמר שבערבה, תציע תמרים אורגניים וכן סילאן ארטיזנלי מזני תמרים שונים כמו ברהי ודקל נור

חנאן מנאדרה זועבי, מסינדיאנת הגליל מכפר כנא, יוזמה חברתית שבבסיסה שיתוף פעולה יצרני בין נשים יהודיות וערביות. זועבי. במרכז העבודה עומד תהליך של יצירה משותפת של מוצרי איכות כמו שמן הזית המובחר והזיתים של סינדיאנת הגליל שיוצעו בפסטיבל.

צוות סינדיאנת הגליל (צילום: סינדיאנת הגליל)
צוות סינדיאנת הגליל|צילום: סינדיאנת הגליל

לאה צרפתי, חרדית ואם לשישה, פתחה לפני עשור מפעל לדגים מעושנים בשילת, אחרי שניסתה במשך זמן רב לשחזר את טעם הסלמון המעושן שאכלה בילדותה בקנדה. היא תציע שלל דגים מעושנים כמו סלמון קלאסי, טונה ופילה הרינג.

דפי קרמר, הבעלים של "דפקא טעים" והיזמית של "סיר לסלאם", נוגעת בקשר שבין הקידמה למקורות בקולינריה. תציע קרמר אוכל נשמה יהודי כמו קנישס, בלינצ׳ס, פילמני, קרפלך וקיגל.

רני הולנדר, ממזקקת הולנדר המשפחתית בהרי ירושלים ודור חמישי לייצור משקאות אלכוהוליים, תציע שלל תזקיקים אלכוהוליים כמו ליקרים ושנאפס מחומרי גלם טבעיים, כמו שנאפס תפוחים וליקר משמשים.

שיר מלון משדרות פתחה את עסק העוגיות הביתי שלה (שוקולד שיר) בשיא הקורונה. במלחמה היא פונתה מביתה בעת שהיתה בהריון ובינתיים, הספיקה לשוב ולהפעיל את העסק. בפסטיבל היא תציע ממבחר העוגיות הגדול והמושחת שלה.

פרח רסלאן נולדה וגדלה בכפר אל־עדייסה בדרום לבנון, בת לאב שלחם בצד"ל. היא מבשלת מהטעמים והמנהגים של המטבח הלבנוני המסורתי. התפרסמה בתוכנית "מאסטר שף" ומזוהה בעיקר עם מנת ה"כנאפה כעכ". תציע ממתקים מסורתיים מעבודת ידה כמו מעמולים, עוגיות בראזק פריכות עם שומשום ופיסטוק, קינוחים כלילות ביירות וחלוויאת אלג'בן.

רוני ססלוב (.B.Sc. Cl.H), הרבליסטית קלינית מוסמכת, לקטית רפואית ומטפלת גוף-נפש שמגיעה לתחום אחרי שנים בהן פעלה ככורמת וייננית. היא תגיע לפסטיבל עם מותג החליטות וצמחי המרפא שלה "שיקוי".

גאיה לילה, בעלת המותג "בית המרקחת לרגשות" ממשוב מסילת ציון, היא ארומתרפיסטית ורוקחת מוצרים טבעיים ובריאים. תציע שמנים אתריים בעלי תכונות תרפוטיות חזקות וכן סבונים, נרות, שעוות פנינים ועוד.

נעמה אבינועם היא גלידאית מחצור שמגשימה את חלום הילדות לייצר גלידה בגלידת NUEMA. משלבת בגלידה טכניקות להפקת טעמים וארומות מפירות וחומרי גלם יוצאי דופן, מקלמנטינות, דרך פינגר ליים ועד סלק ועגבניות. בפסטיבל תציע אבינועם טעמים "שגרתיים" לצד טעמים עונתיים ומיוחדים כמו סורבה קלמנטינות וצ׳אי מסאלה.

עפרי ליבני ובן הזוג שלה, עידו, הם בעלי מותג הממרחים "Livney's" בעמק יזרעאל. הם מציעים מגוון ממרחים ייחודיים בעבודת יד וללא חומרים משמרים.

נעמה שטרן-ליכט היא מומחית בייצור משקאות מתובלים בצמחים טבעיים, ובעלת המותג Stern-licht herbal tonic. היא מייצרת בכפר יחזקאל סירופים לא אלכוהוליים שניתן להגיש כמשקה לא אלכוהולי וגם כ"מיקסר" ולשדך לאלכוהול. בפסטיבל היא תציע מהטוניקים העשבוניים, הפרחוניים והמיוחדים שלה וכן ורמוטים ואמארו.

לינה סלוצקין מיקב קדמא שבכפר אוריה היא הייננית היחידה בישראל שמיישנת את היין בכדי חרס ענקיים ("אמפורה") כחלק מתהליך הייצור, בטכנולוגיות שמשלבות מסורות עתיקות עם ידע עדכני. בפסטיבל היא תציע מפרוטפוליו היין שלה, כמו בלנד "לירה" שמשלב שירז וקברנה סוביניון או "קופיה", בלנד בורדולזי של קברנה סוביניון ופטי ורדו.

לינה סלוצקין מיקב קדמא שבכפר אוריה (צילום: רות סלוצקין)
לינה סלוצקין מיקב קדמא שבכפר אוריה|צילום: רות סלוצקין

שירה ותמר בר, מייצרות בקפה "בר" צנצנות מותססים מירקות אורגניים טריים, בתהליך טבעי עם כל היתרונות הבריאותיים שעולים מהתססה ביתית. בפסטיבל יציעו השתיים מותססים שונים וכן מעדני אגוזים, לאבנה ויוגורט, קומבוצ׳ה וריבות מיוחדות מפירות אורגניים ותבלינים.

דפנה ברקן בורבין היא הרוח מאחורי מושקי שוקולד, סטודיו לייצור שוקולד מקיבוץ מגל. ההשראה לטעמי הפרלינים בסטודיו מגיעה מהתוצרת החקלאית הישראלית, שבאה לידי ביטוי ביצירה. בפסטיבל תציע ברקן בורובין פרלינים בטעמים מפתיעים להרפתקנים, וגם מוצרי שוקולד מוכרים יותר.

רותם לוי ממסעדת מרחביה 7 בתל אביב עבדה במסעדות מובילות בתל אביב כאוזריה וביצ’יקלטה, ואז הבינה שאהבתה האמיתית לא מסתכמת באוכל, אלא נמתחת גם לאירוח. בפסטיבל תציע מנות מוקפדות מחומרי גלם טריים ומקומיים, בהשראת המטבח הים-תיכוני עם טוויסט מודרני.

אביה קזום פרנס פתחה ביחד עם שף עמרי זקהיים את באן מי 13, המזללה הווייטנאמית ברחוב נחלת בנימין בתל
אביב. בפסטיבל, היא תציע שלל כריכי באן מי בבגט, עם עוף, בקר או בגרסה טבעונית עם טופו.

שיה עבו עם ShayA brand - מותג של אמנות, ריקוד וצילום על קו ישראל-אפריקה. יחד עם חברה ושותפתה לטישיה השתיים מכינות חמאת שיאה בעבודת יד מחומרים אורגניים.