אור שפיץ, אחת הקונדיטוריות המפורסמות בישראל, הודיעה לראשונה ל-N12 על סגירת הקונדיטוריה שלה – אחרי כמעט 5 שנים שיצרה בה קינוחים יצירתיים, ובעיקר ורודים - שמזוהים איתה. לצד הסגירה של הבייקרי, שפיץ מוסרת שהפוד-טראק שלה ימשיך לעבוד ברחבי הארץ.

שפיץ, שהקימה את העסק שלה בגיל 23 מתוך אהבה לאפייה ולעולם הקונדיטוריה, הפכה לשם דבר בקולינריה המקומית והצליחה לבסס קהל לקוחות ולהפוך לסנסציית רשת עם מתכונים וקינוחים טרנדיים. המקום שידוע גם כ"קונדיטוריה הוורודה" התחיל כחלל לסדנאות, אך במהרה הוא הפך לבייקרי שמוכר קינוחים ומאפים.

רק באפריל האחרון, אחרי שהמקום היה סגור בתחילת המלחמה, אור שפיץ הודיעה לעוקבים שלה ברשתות החברתיות שהמקום יעבור שיפוץ ויפתח מחדש. אך כעת נודע ל-N12 שהקונדיטוריה תיסגר ולא תפתח. שפיץ עצמה הסבירה שההחלטה לא הייתה קלה, אך התקבלה מתוך צורך אישי להתרכז בפרויקטים חדשים ולאפשר לעצמה זמן לנוח ולהתחדש.

אור שפיץ (צילום: יוגב מאיר)
אור שפיץ|צילום: יוגב מאיר

"מאז שאני זוכרת את עצמי, האפייה שבתה את ליבי יותר מהכול", סיפרה שפיץ. "אחרי שפתחתי את הבייקרי התרגשתי לראות איך החלום שלי לעסק קטן רקם עור וגידים ועם השנים גם צמח וגדל למחוזות שלא תכננתי". עוד הוסיפה כי בחרה לא לפתח את הקונדטוריה לרשת, למרות הצעות שקיבלה לאורך השנים: "בכל שלב בדרך דאגתי להיות מעורבת בהכול. לא רציתי שהמותג שבניתי בעשר אצבעות יהפוך מבוטיקי לרשת - ולכן לא מכרתי ולא מתכוונת למכור לזכיינים למרות ההצעות המפתות. כסף זה לא הכול והשם שלי חשוב לי יותר".

ומה הדבר הבא של הקונדיטורית המפורסמת? אור שפיץ סיפרה שההחלטה לסגור את הקונדיטוריה נובעת כאמור מהרצון להתפתח ולהשקיע בפרויקטים חדשים, כאשר המיזם הבא הוא ליין של ממרחים ומוצרים שנושא את שמה. "בחודשים האחרונים אני עובדת על ליין מיוחד, בתקווה שיגיע לכל מטבח בארץ - ועל עוד תוכניות רבות לעתיד שכרגע עוד בשלבי עבודה", שיתפה שפיץ. "כדי להתפנות להשגת החלומות הבאים - אני סוגרת את הבייקרי בתל אביב ומזכירה לכולם מי שמעז - מצליח".

הבייקרי של אור שפיץ (צילום: אור שפיץ, instagram)
הבייקרי של אור שפיץ|צילום: אור שפיץ, instagram

הבייקרי של אור שפיץ הצליח לצלוח תקופות מאתגרות כמו הקורונה ולא מעט מבצעים ביטחוניים, אבל נדמה שהשנה האחרונה היא הקשה ביותר שידע הענף כולו. הסגירה של שפיץ מצטרפת לגל הסגירות שפוקד את ענף המסעדות מתחילת המלחמה, כשלפי נתונים של "מסעדנים חזקים ביחד", מתחילתה נסגרו יותר מ-100 מסעדות ברחבי הארץ.

לאחרונה הודיע השף תומר אגאי שלאחר 10 שנים מסעדת סנטה קתרינה שלו נסגרת. הודעה זו מצטרפת למסעדת אנימאר שסגרה את שעריה ולעוד לא מעט מסעדות שנסגרו - ועל פי גורמים בענף, גם יסגרו בתקופה הקרובה.

הבייקרי של אור שפיץ (צילום: אור שפיץ, instagram)
הבייקרי של אור שפיץ|צילום: אור שפיץ, instagram

בתחילת מלחמת "חרבות ברזל" הקונדיטוריה של אור שפיץ הייתה סגורה והקונדיטורית התמקדה בהכנת משלוחים לחיילים ומפונים בהתנדבות. זאת כמובן לצד סדנאות אפייה שהיא מקיימת ופודטראק שנסע ברחבי הארץ. עכשיו כאמור, אור שפיץ אומרת, שהגיע הזמן - והבייקרי שלה בתל אביב ייסגר בסוף החודש, למי שרוצה לבוא ולהיפרד.