כ-4 חודשים לאחר סערת הסלמונלה משרד הבריאות יחזיר למפעלי שטראוס את תו האיכות מה שיאפשר להם לחזור לייצר ולשווק בהדרגה את כל מוצרי עלית שהוכרז עליהם ריקול. המפעל יוכל לחזור לפעילות באופן מדורג ומשרד הבריאות ימשיך בביקורות עד שניתן יהיה לאפשר למפעל לחזור לפעילות מלאה.

מפקחי שירות המזון במשרד הבריאות ערכו ביקורת תברואתית וטכנולוגית במפעל שטראוס עלית שבנוף הגליל. בעקבות הביקורת אושר למפעל להחזיר לייצור וופלים ואפיפיות ללא גלוטן. האישור ניתן לאחר שנעשו כל הפעולות עליהן הצהיר המפעל והוחזרו לעבודה הקווים שנוקו, נבדקו ושעומדים בסטנדרטים החדשים.

שטראוס: "נעשו השקעות נרחבות"

בהודעה שהוציאה היום (ראשון) שטראוס, נמסר שלאחר אישור משרד הבריאות תחל הפעלה הדרגתית של קווי הייצור, תחילה כאמור, של מוצרים ללא גלוטן. בהודעה נכתב בין היתר כי "בוצעו תהליכי ניקיון יסודיים במפעל, ונעשו השקעות נרחבות בתשתיות והתאמות בתהליכי הייצור". עוד הבטיחו בשטראוס כי יתוגבר היקף בדיקות האיכות כדי להבטיח עמידה בסטנדט גבוה של איכות ובטיחות מזון.

מנכ"ל שטראוס ישראל אייל דרור מסר: "חידשנו את שני מפעלי עלית בנוף הגליל ואנחנו שבים לייצר, אחרי שחיזקנו את תהליכי הניהול ובקרת האיכות - כך שנוכל להבטיח שכל המוצרים בטוחים לצריכה. בשבועות הקרובים נתמקד בהפעלה מדורגת של קווי היצור תוך בקרה מוקפדת, וכשיהיו מלאים מספקים - נתחיל בשיווק המוצרים".

עיקרי ממצאי הביקורת שנערכה החודש:

  1. שודרגו מערכות הדיגום הסביבתי, תוצר מוגמר וחומרי גלם. בהקשר זה חשוב לציין כי המפעל יבדוק מעתה כל אצווה לפני שיוצאת מהמפעל.
  2. בוצעו שיפורים תברואיים נרחבים הכוללים איטום גגות, ניקיון נרחב, החלפת ציוד במידת הצורך, החלפת רצפות ואיחוי סדקים ועוד.
  3. בוצעה בחינה מחדש ושינוי במבנה הארגוני, הורחבה אחריות היצרן על ידי הרחבת צוות האיכות, כולל בקרי איכות למפעל הממתקים וכן תוספת ונפח גדול יותר עבור תהליך ההמסה (מפעל השוקולד הנוזלי).
  4. נקבעו אזורים רגישים יותר במפעל ונקבעו קודי לבוש ונהלים בהתאם.
מפעל שטראוס עלית בנוף הגליל (צילום: דוד כהן, פלאש 90)
מפעל שטראוס עלית בנוף הגליל|צילום: דוד כהן, פלאש 90

בשל ממצאים אלה משרד הבריאות מסר כי הוא רואה לנכון לאפשר למפעל חזרה מדורגת לייצור תוך ניהול הסיכונים הסביבתיים ויישום פעולות מתקנות ובתיאום עם המשרד ואישור בכל שלב ושלב בחזרה המדורגת. מזמן לזמן ונוכח הוספת מוצרים נוספים, ייבחנו התנאים מחדש ובקרה נוספת תתקיים בהמשך על פי הצורך וההתקדמות בפעולות המתקנות.

בסוף חודש אפריל ביצע משרד הבריאות ביקורת תברואתית וטכנולוגית בעקבות ממצאים חיוביים לסלמונלה והודעת ריקול רחבה. בביקורת נמצאו ליקויים מהותיים וכתוצאה מכך החליטו גורמי המקצוע בשירות המזון שבמשרד הבריאות על התליית אישור הייצור הנאות לחברה, לתקופה של שלושה חודשים או עד לתיקון כלל הליקויים שנמצאו בביקורת. בעקבות הביקורת המפעל נכנס לתהליך טיפול יסודי ובוצעו עבודות לשיפור התשתיות, שיפור וחידוד נהלים, ניקיונות, תגבור כוח אדם ועוד.