המצב בענף המסעדות הישראלי הולך ומחמיר: מתחילת השנה נרשמה ירידה של 31% בהזמנות למסעדות בתל אביב ושל 26% לשאר הארץ. כך לפי נתונים שהפיצה למסעדנים חברת אונטופו (Ontopo), ושהגיעו לידי N12. בניכוי השבוע שבו חל יום העצמאות הירידה בהזמנות מתחילת השנה היתה מתונה יותר והסתכמה ב-15% בממוצע ארצי.
מספר ההזמנות למסעדות ירד במיוחד בחודשיים האחרונים: בהשוואה לחודשים ינואר-פברואר ירד שוק המסעדות כולו ב-35%. בין החודשים מרץ לאפריל ירדו ההזמנות למסעדות בכלל המדינה ב-6.5%, בתל אביב ב-4.5% ומחוצה לה ב-8.5%.
בפילוח לפי מטבחים הירידה המשמעותית ביותר בהזמנות נרשמה במסעדות השף. ההזמנות למסעדות אלו ירדו ב-53% מתחילת השנה, ב-45% בין ינואר-פברואר למרץ-אפריל וב-15% בין החודשים מרץ לאפריל.
"מצב הרוח הלאומי לא בתחושה של בילוי עקב המציאות הלא פשוטה והימצאות החטופים בשבי", התייחס לנתונים תומר מור, מנכ"ל מסעדנים חזקים ביחד. "על זה יש להוסיף שנה של משבר כלכלי, שבה ההכנסה הפנויה מצטמצמת וזה משפיע על הרגלי הצריכה והבילוי של קהל לקוחותינו".

הנתונים החדשים ממחישים את החרפת המצוקה בענף המסעדות מאז פרוץ המלחמה. בחודש נובמבר זינק מספר המסעדות שדיווחו על סגירה על רקע צניחה של 50% במספר ההזמנות במסעדות. "רק בחודשיים האחרונים כ-50 מסעדות במרכז הארץ נאלצו לסגור את שעריהן ועוד מסעדות רבות בצפון השהו את פעילותן ללא תאריך יעד ועם חשש משמעותי לגורלן", מסר אז מנכ"ל אונטופו ישראל דניאל מוסטקי.
לפי תוצאות סקר שערכה החברה ושפורסמו בחודש שעבר, רק 31% מהמסעדנים בישראל מגדירים את העסק שלהם כיציב. 30% ציינו שהעסק שלהם דורש צעדים דרסטיים כדי לשרוד, ו-3% חששו שהמסעדה שלהם תיאלץ להיסגר.