קבוצת ברקה האוס והשף גיא אריש ממסעדת משייה פותחת מקום חדש בשם "סנטי", שמתיימר להיות מסעדת איזקאיה המערבית.

אריש בן ה-33 הוא אחד השמות הבולטים והמבטיחים ביותר כיום בקולינריה הישראלית: הוא עבד במסעדה הטובה בעולם "נומה" של רנה רזדפי, בקופנהגן. "כל השפה שלי התגבשה בתקופה שלי בנומה. בהתססות ואיך להשתמש בהן נכון. כיווני מחשבה קיצוניים אך לעיתים מתבקשים", סיפר על התקופה במסעדה בקופנהגן.

במסעדת משייה, נכנס גיא אריש לנעליו של יוסי שטרית באופן חלק, לאחר שהאחרון עזב את המסעדה במפתיע. הוא שינה את התפריט לחלוטין ובנה מטבח בסגנונו האישי והייחודי - והפך אותה לאחת המסעדות הטובות בישראל. "הרעיון לסנטי נבע מתוך הצורך לערער על מושגים קונבנציונליים כמו 'מסעדה' או 'בר יין'. רצון לשנות את התפיסה של איך צריכה להיות בנויה ארוחה. רצינו להעניק לסועד למקום שאפשר לבלות בו, לאכול מנות מיוחדות ולשתות יין מטורף בכוסות. להיכנס לחוויה שמאפשרת יותר לטעום", סיפר השף אריש.

מסעדת סנטי (צילום: דור קדמי)
מסעדת סנטי|צילום: דור קדמי
מסעדת סנטי (צילום: דור קדמי)
מסעדת סנטי|צילום: דור קדמי

 "אם היינו יודעים, אולי היינו מחכים עם הפתיחה"

דווקא בתקופה שמסעדות נסגרות ומצטמצמות בשעות הפעילות, קבוצת ברקה האוס החליטה לפתוח מקום נוסף. "התכנית לפתיחת 'סנטי' הייתה לפני ההפיכה המשפטית", אומר אלון פרידמן, אחד השותפים בקבוצה, "אם היינו יודעים לפני שמונה חודשים את מה שאנחנו יודעים היום, אולי היינו מחכים עם הפתיחה". השף אריש הוסיף: "חלמנו תמיד על מקום קטן, חסר גבולות, שבו נעניק לאורחים אירוח גבוה אבל עם שירות נקי ומדויק, מלא בידע, לא שכונתי, אבל בגובה העיניים".

סנטי גיא הריש  (צילום: דור קדמי, יחסי ציבור)
"בילוי בצורה מעט אחרת". גיא אריש|צילום: דור קדמי, יחסי ציבור
_OBJ

התפריט לא גדול, הוא מורכב בחלקו ממנות קרות ובחלקו מבוסס על גריל פחמים יפני. בתפריט תמצאו לדוגמה סשימי אינטיאס, חמאה חומה וגארום עוף; שיפודי לבבות עוף וקוויאר שחור. ניתן למצוא במנות אלמנטים יפנים, בשל הניקיון וההקפדה על הפרטים הקטנים, והשימוש הרב בדגים נאים, אך האוריינטציה של המקום אינה יפנית. יש בה הרבה השראה מאירופה, פריז, ברצלונה, מדריד, דנמרק וסן סבסטיאן. וכל זאת עם תפריט יין שמונה כ-50 בקבוקים ועוד 20 קוקטיילים.

במרכז המבנה הפנימי ב"סנטי" ניצב אי משיש, שמרגיש כמו במה שעליה מופיע השף. "לאורחים ניתנת אפשרות לחוות את הבילוי בצורה מעט אחרת", מסביר אריש, "הרעיון הוא שהטבח גם מעניק שירות ליושבים על האי, מה שהופך את הבילוי לחוויה יותר אישית ולא גנרית".

 סנטי. גורדון 17, תל אביב