בימים אלה, כששדה התעופה נטוש ועולם התעופה מושבת, לא ניתן יותר ליהנות מהחוויה הקולינרית במטוס. חברה המספקת עשרות אלפי מנות מזון ביום לטיסות, שהפסיקה לחלוטין לפעול בחודשים האחרונים, ונאלצה לפטר מאות עובדים – מצאה פתרון חלקי לגעגוע של הקהל וגם למשבר הכלכלי שאליו נקלעה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

"550 עובדים הלכו הביתה", סיפר שי הררי, שף חברת תממ. "מ-40 אלף מנות שעשינו פה ביום סביב השעון ל-150 טיסות בשלוש משמרות פתאום הכל נעצר. המטבחים והמקררים סגורים. זה ממש שברון לב".

הררי תיאר את המגוון של המנות שיימכר על הקרקע, בדומה לטיסות. "יש לנו סלטי עוף, ניסואז ואחרים. יש לנו ממחלקות היוקרה את הקינוחים, שזה יכול להיות קרם ברולה, עוגת טירמיסו או כל מיני מאפים שאנחנו מייצרים פה, פירות וירקות חתוכים, מגוון אינסופי של כריכים, וכמובן את מנות התיירים החמות שלנו – בולונז, שניצלונים לילדים או מנות טבעוניות כמו טופו עם חלב קוקוס וקארי".

אוכל של מטוס (צילום: החדשות12)
מנות מהמטוס - על הקרקע|צילום: החדשות12

מאחר שבגובה רב חוש הטעם מתעמעם, האוכל בטיסות מתובל יותר. על הקרקע, יש להתחשב בזה. "באמת יש איזושהי קהות חושים בגובה מסוים באוויר, אבל אנחנו נעשה את כל ההתאמות", מסביר הררי. "מאוד חשוב לנו שהלקוח ייהנה וזה יעשה לו תחושה של שוב להיות על המטוס".

הררי מספר כי מחירה של מנה עומד על 10 שקלים בסך הכל וכי ההזמנות כבר זורמות. "מרגע הפרסום הטלפונים פה לא מפסיקים לצלצל. אנחנו כבר עכשיו עובדים על משלוחים ועל כל מה שאפשר כדי להנגיש את זה לקהל".