כחלק מטרנד הבריאות ששוטף את צה"ל בשנים האחרונות, במנהל הרכש במשרד הביטחון החליטו לאחרונה להכניס פריטי מזון חדשים כדי לרענן את התפריט. בשנת 2013 ייכנסו התבלינים אורגנו וזעתר שמעולם לא היו במטבחי הצבא. אלה יצטרפו לתבלינים המסורתיים כמו פלפל שחור, פפריקה, כורכום ואבקת שום.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
הכוונה היא לעודד אכילת סלטים והחלפת השמן בתבלינים שיוסיפו טעם ויימשכו יותר סועדים. בנוסף, הוחלט להכניס גם סילן, שאמור יהיה להחליף את הסוכר בעוגות ובעוגיות וכן ישמש את הטבחים בכל זרועות מערכת הביטחון להכנת עופות ותבשילים שונים עם בשר. ממרח התמרים ייכנס לתפריט, לצד השוקולד למריחה, שהפך לשם דבר ב"פריסות" הצבאיות ביחידות.
עוד הוחלט, כי לאחר שנים בהם טבחי צה"ל עמלו בעצמם והכינו רוטב עגבניות לפסטה עם מוצרי יסוד כמו רסק עגבניות, מלח, סוכר, בצל ושום - במשרד הביטחון ייצאו בקרוב למכרז בו יירכשו לראשונה רוטב עגבניות לפסטה שישמש את כלל המטבחים בצבא.
"יש היענות גדולה בשטח למוצרים הבריאותיים", אמרה לחדשות 2 באינטרנט פנינה יחזקאל, ראש מערכת מזון במנהל הרכש של משרד הביטחון. "אנו כל הזמן שוקדים על הכנסת פריטים בריאותיים חדשים שייכנסו לטובת הטרנד הבריאותי, וזאת גם לאור הרצון מצד החיילים לאכול מזון בריא ולא משמין". בשנת 2012 הוכנסו לצה"ל מספר רב של פריטים בריאים ביניהם: קמח מלא, דגני בוקר מלאים, מיונז מופחת שומן, גרנולות, חטיפי אנרגיה, קוואקר ועוד.