משרד ראש הממשלה מגיב היום לדיווח לפיו האלוף (מיל') יעקב עמידרור הועסק עד לפני כניסתו לתפקיד לפני כחודשיים כדירקטור בכמה חברות שבשליטת האחים עופר.
"האלוף עמידרור לא היה קשור בשום צורה ואופן לאף אחת מהחברות שנטען נגדן כי עסקו בהעברת דלק מאירן, או לחברה שמכרה מיכלית לחברה אירנית", נמסר מלשכת ראש הממשלה נתניהו. "האלוף עמידרור היה, עד מינויו לתפקיד היועץ לביטחון לאומי וראש המל"ל, חבר דירקטוריון ב"חברה לישראל" וב"צים", שתי חברות ציבוריות ישראליות שאין ולא היה להן שום קשר לאירועים המוזכרים בטענות".
עוד הוסיפו מלשכת ראש הממשלה כי "מאחר ובעלי השליטה בחברה לישראל קשורים לחברות נגדן נטענו הטענות הללו ולמען הסר ספק, מיד כאשר נודע לאלוף עמידרור על הפרשה הוא החליט למשוך את ידו מכל עיסוק בנושא, כדי למנוע ולו שמץ של חשש, גם אם לא מוצדק, לטענה - מופרכת ככל שתהיה, כאילו הוא מטפל בנושא בו יכולה להיות לו נגיעה אישית לכאורה".
הבוקר נחשף: עמידרור עבד עבור משפחת עופר
שרון שפורר, כתבת עיתון "הארץ", חשפה הבוקר כי עמידרור מונה בשנת 2007 לדירקטור ב"חברה לישראל" שבשליטת משפחת עופר. עמידרור שימש כדירקטור בעוד מספר חברות בבעלות האחים, ביניהן חברת הספנות "צים". עמידרור כיהן בעבר כראש המינהל למחקר ופיתוח וכראש חטיבת המחקר באמ"ן. השכר המקובל לדירקטור בחברה בבעלות האחים עופר עומד על אלפי שקלים לכל ישיבה.
לפני כחודשיים, כשנבחר לשמש כראש המטה לביטחון לאומי, עזב עמידרור את תפקידיו בחברות שבשליטת עופר, על מנת שיוכל לכהן כיועצו של נתניהו.
עמידרור, שידוע בעמדותיו התקיפות נגד הגרעין האירני, מסר לעיתון "הארץ" בתגובה: "ישבתי בדירקטוריון בחברת צים ובחברה לישראל, ולמיטב ידיעתי הן אינן קשורות לפרשה. אין לי מושג ירוק על העסקים האחרים של משפחת עופר וגם לא שאלתי על כך. אני לא מטפל בפרשה כי הייתי חבר בדירקטוריון של חברות בשליטתם. לא התקבלה כל החלטה בנושא אבל זה השכל הישר שלי. מה שאני חושב על הפרשה אני אומר למי שצריך".