משביעה לזמן ארוך. פסטה (צילום: AP)
מאוד אילוסטרטיבי|צילום: AP

קצין אחד בבסיס הקריה בתל אביב, נלחם בשבועות האחרונים ב...רוטב של הספגטי בחדר האוכל. לאחר פניות רבות בחודשים האחרונים, הוא גרם לחברת ההסעדה "עידית", שמשרתת את חיילי וקציני הקרייה, להפריד בין הרוטב ה"זרחני" לטענתו לבין הספגטי האהוב.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"אחרי שנתיים שאני וכל חיילי וקציני הקריה צריכים לראות פסטה צהובה בחדרי האוכל, אני שמח לבשר, אחרי חודשים שאני פונה לגורמים בצבא לשנות את התפריט ולא קורה כלום, פניתי להנהלת 'עידית' והם הסכימו בלי שום בעיה להפריד את הרוטב הזרחני מהפסטה", הוא כתב בגאווה בעמוד הפייסבוק שלו.

ואכן - כך היה: הקצין פנה מספר פעמים למרכז ההסעדה הצבאי בנושא הרוטב. אלא שבתקופה האחרונה הוא פנה לאחראית חדר אוכל בקריה והעלה בפניה את הסוגייה, ואתמול הוחלט על ידי מנהל הקייטרינג בכל הקרייה להפריד בין הרטבים.

"מסתבר שהשיא שלי בצה"ל לא הסתכם בתפקיד שלי לנהל את הקצונה של כל הצבא במשך השנתיים האחרונות", הוסיף הקצין. "עכשיו אחרי ששכנעתי את אסף, מנהל 'עידית' בקרייה, לשנות את גוש הבצק הזה שהגישו עם חתיכות לא מוסברות מלוות ברוטב צהוב, אני גאה לקרוא לעצמי קצין".

אין תמונה
היעד הושג. רות עבור

אז מדובר בשמנת צמחית?

אסף עמרוסי, מנהל ההסעדה בקרייה מטעם חברת הקייטרינג, הסביר כי הם עורכים סקרים על האוכל בקרב החיילים - אך לא עלה במהלך הסקרים נושא רוטב הפסטה. במקרה הספציפי מדובר ככל הנראה, על פי הקייטרינג, ברוטב שמנת צמחית.

"הדלת שלי תמיד פתוחה והחיילים הם מעין לקוחות שבויים שלי אז חשוב לי מה הם חושבים ומה הם רוצים", הסביר עמרוסי. "לא קורה הרבה שחיילים מתלוננים, אבל אני לפעמים שואל חיילים את דעתם על האוכל". אתמול נפגש הקצין עם עמרוסי והודה לו על הטיפול הזריז.

האוכל בקרייה, ובכל הבסיסים בהם יש קייטרינג, מתרענן כל תקופה מסוימת על מנת לגוון את המזון לחיילים. בחברה מדגישים כי בבסיס התל-אביבי המרכזי יש דווקא היצע רחב, שכן החיילים יכולים לבחור בין ארוחה בחדר האוכל ל"טייק אווי".

לפניות לכתב: MatanH@ch2news.tv