רובוט, בפקודה: כבר בימינו, שדה הקרב הצה"לי נעזר ברובוטים לוחמים - רובוטים שמסייעים ללוחמים במשימות שוטפות וחשובות ונשלחים ללב שטח האויב, בראש ובראשונה כדי להקטין את הסיכוי לכך שלוחמים ייפגעו. את הרובוטים מפתח, מטמיע במערכות הצה"ליות ומחתחזק ענף רובוטיקה והנדסה קרבית בחטיבה הטכנולוגית ליבשה.  

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

הנה שלושה מהרובוטים המרכזיים שמשתמשים בהם כיום בצה"ל - וזה מה שהם מסוגלים לעשות:

רונ"י (רובוט נישא חייל)

הרובוט הקרבי הראשון בצה"ל - רובוט קטן המיועד לנשיאה על גב הלוחם. הוא נועד למפות את הסביבה בלחימה, ומותאם ספציפית ללחימה בשטח בנוי ובלחימה תת קרקעית. מיפוי זה נועד לסייע ללוחמים להכיר את השטח לפני הכניסה אליו ולמנוע הפתעה של לוחמים בשדה הקרב.

רונ
רונ"י|צילום: דובר צה"ל‎, חדשות



"רונ"י" מופעל על ידי שלט רחוק ויכול לתעד את מה שקורה סביבו ב-360 מעלות, לעלות מדרגות ולנוע במהירות. משקלו כ-9 ק״ג והוא מסוגל לשאת מטענים במשקל נמוך. מטרתו העיקרית היא להקטין את הסיכון לחיי לוחמים. הרובוט פותח על ידי חברת "רובוטים" בשיתוף פעולה עם ענף רובוטיקה והנדסה קרבית בחטיבה הטכנולוגית ליבשה.

טאלון 4

רובוט סילוק פצצות המיועד לסילוק מטענים במשקל בינוני. לרובוט יחידת שליטה הכוללת זרוע, מצלמות וערכת תקשורת קווית ואלחוטית. יכולת העבירות של הרובוט הזה בשטח נחשבת גבוהה מאוד.

טאלון 4 (צילום: דובר צה
טאלון 4|צילום: דובר צה"ל‎, חדשות

חתול חולות

רובוט המיועד לסילוק מטענים במשקל כבד עד כבד מאוד. חתול חולות הוא למעשה דחפור קטן מסוג "בובקאט" שהותקנה עליו מערכת שליטה מרחוק המאפשרת הפעלה של הדחפור מרחוק. היכולת הזו מאפשרת להרחיק את הלוחמים מהמטענים ולנטרל מרחוק מטעני חבלה כבדים וגדולים העלולים לגרום לנזק רב. טווח השליטה ברובוט בשטח פתוח - יותר מ-2 ק"מ.

חתול חולות (צילום: דובר צה
חתול חולות|צילום: דובר צה"ל, חדשות