כ-8,000 עדיין נותרו באתיופיה, ארכיון|צילום: AP, חדשות

ראש הממשלה בנימין נתניהו כינס היום (שני) את ועדת השרים לעניין קידומם ושילובם של אזרחי ישראל ממוצא אתיופי, והודיע על החלטתו להעלות לארץ כ-1,000 מבני קהילת הפלאשמורה שנותרה באתיופיה. לפי הודעת רה"מ, אופציית העלייה תיפתח רק בפני כאלו שילדיהם כבר נמצאים בארץ.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

"מדובר בהחלטה לא פשוטה בכלל בגלל השלכות אחרות שיש לכך על יוצאי קהילת אתיופיה בארץ", אמר נתניהו בפתח הישיבה. "אני נחוש לעשות זאת, זה מגיע בעקבות 1,300 מבני קהילת הפלאשמורה שכבר העלינו לישראל".

נתניהו הוסיף כי הנחה את שר הפנים אריה דרעי, שלא נכח בישיבה, להביא הצעת החלטה בנושא לשולחן הממשלה. "זה המשך הכיוון של הטיפול החשוב שאנחנו נותנים לקהילה היקרה הזו, שהיא חלק מעמנו וחלק ממדינתנו", אמר ראש הממשלה.

כיום, במחנות העולם באתיופיה, כ-8,000 מבני קהילת הפלאשמורה ממתינים לאישור שיאפשר להם לעלות לישראל. אחד מחברי הקהילה מסורבת העלייה הוא סינטיהו שפראו, שהשתתף בחידון התנ"ך בארץ ואף קיבל תושבות קבע על כך בידי שר הפנים אריה דרעי. אחותו של סינטיהו, משקרם, שיגרה מכתב לשרת המשפטים איילת שקד בשמה ובשם יתר הקהילה באדיס אבבה וגונדר ובה ביקשה ממנה שתקדם את העלאתם ארצה.

"ההשתתפות של אחי בחידון התנ"ך הצליחה להעביר לעם ישראל את המסירות שיש לקהילה שלנו ליהדות וללימוד תנ"ך", הסבירה. "בזכותו, הצלחנו לחשוף את קהילתנו אל עם ישראל ולאחינו היהודים בתפוצות. סינטיהו הוא השליח שלנו שייצג אותנו מול כל עם ישראל וממשלת ישראל. אני גאה בשביל אחי, שהוא הגשים את חלומו שהיה לו כל החיים, חלום של כולנו, להגיע לארץ ישראל".

יו
יקדם העלאה, רה"מ נתניהו|צילום: עמוס בן גרשום / לע"מ, חדשות
מחכים באתיופיה לעלות (צילום: AP, חדשות)
מאבק בני הפלאשמורה, ארכיון|צילום: AP, חדשות

למרות שתי החלטות ממשלה, שכבר קראו לאיחוד משפחות ולהעלאת את היהודים שנותרו באתיופיה - התקציב לכך טרם נמצא. חלק ממובילי המאבק טוענים שזה כלל לא עניין של כסף אלא גזענות לשמה. כעת, נראה שראש הממשלה נתניהו יעסוק בכך באופן אישי.