N12
פרסומת

שר הבריאות הודיע כי יתנגד להצעת תקציב המדינה

שעות לפני ההצבעה על תקציב המדינה בכנסת, שר הבריאות ליצמן הודיע כי הוא לא יתמוך בהצעה משום שהיא "אינה נותנת מענה לצרכי מערכת הבריאות". לדבריו, התקציב לא נותן מענה לצורך בהגדלת מספר מיטות האשפוז, סיוע לבתי החולים הציבוריים וצרכים נוספים הנוגעים בעיקר לטיפול באוכלוסיית הקשישים

יואב אבן
פורסם:
ליצמן, ארכיון
צילום: פלאש 90, הדס פרוש, חדשות
הקישור הועתק
ליצמן, ארכיון
"לא אצביע בניגוד למצפוני" | צילום: פלאש 90, הדס פרוש, חדשות

שר הבריאות יעקב ליצמן הודיע היום (חמישי) כי בכוונתו להתנגד להצעת התקציב שתובא לאישור הממשלה מאוחר יותר. לדברי השר, התקציב שיגיש משרד האוצר אינו נותן מענה לצרכיה הבסיסיים של מערכת הבריאות ובמיוחד לטיפולים הנדרשים בשל הזדקנות האוכלוסייה. "הפערים עם משרד האוצר גדולים מאוד", אמר ליצמן.

בהודעתו טען השר כי תקציב המדינה לא נותן מענה לצרכים השונים של משרדו ובהם: תוספת מיטות אשפוז ושיפור המערך הגריאטרי לקשישים, התמודדות עם המשבר בתקציב קופות החולים, הצורך לתת מענה לבתי החולים הציבוריים כדי למנוע את קריסתם, הצורך לתת מענה למשבר החריף בפסיכיאטריה ותוספת תקנים לרופאים מתמחים.

ליצמן טען כי מחויבותו לציבור החולים מחייבת אותו לפעול לפי צו מצפונו והוא לא ייתן ידו לתקציב שאינו נותן מענה לצרכים הדחופים של המערכת. לדבריו: "העומסים בחדרי המיון והמחלקות, התורים לניתוחים ולרופאים מומחים חייבים לקבל מענה".

משה כחלון
ליצמן: הצעת האוצר לא נותנת מענה | צילום: פלאש 90, יונתן סינדל, חדשות
פרסומת

הודעתו של השר מגיעה שבועיים לאחר שהחליט לתמוך במימון הגדלת סל התרופות מ-300 מיליון שקל ל-550 מיליון שקלים בשנה, באמצעות הטלת מיסים על הביטוחים המשלימים של קופות החולים. ליצמן חזר בו מהודעה זו לאחר הדיווחים על כך שהטלת המס תפגע בשירותים הנוגעים ל- 80% מאוכלוסיית ישראל ובהם: טיפולי התפתחות הילד, רפואה משלימה והפריות חוץ גופיות.