עריקאת משבית שמחות. ארכיון|צילום: חדשות 2

_OBJמכשולים ראשונים בשיחות הישירות? ראש צוות המשא ומתן הפלסטיני סאיב עריקאת אומר היום כי המשלחת הפלסטינית לשיחות עם ישראל בוושינגטון דחתה הצעה ישראלית להקים 12 קבוצות עבודה משותפות שידונו בסוגיות שונות במו"מ, וזאת בטענה שישראל מנסה להרוויח זמן בניהולו.

בראיון לעיתון הירדני א-דוסתור אמר עריקאת: "נתניהו רוצה לעשות סחבת ולהרוויח זמן ולא לקיים מו"מ בתקופה הנוכחית". הוא קרא לראש הממשלה נתניהו לקבל החלטות מיידיות ולנקוט עמדה: "זוהי עמדתנו משום שיש להתחיל את המו"מ מהנקודה בו הופסק בתקופת אולמרט ושרת החוץ ציפי לבני", אמר והוסיף, כי "זה הזמן לקבל החלטות באשר להסדר הקבע. כשהמנהיגים יסיימו לגבש החלטות יחלו קבוצות העבודה של המו"מ לעבוד על מנת לגבש את הפרטים המדויקים".

בעניין אופי הדיונים אמר עריקאת, כי "אם נסכים על סוגיית הגבולות ניתן יהיה לדון ביתר הסוגיות ויהיה קל יותר לעסוק גם בסוגיית ההתנחלויות. עמדתנו על המשך הבנייה בשטחים ברורה ומתנגדת לכך נחרצות".

דבריו של עריקאת אינם עולים בקנה אחד עם הדיווח הבוקר בעיתון אל חיאת הלונדוני לפיו השתנתה לחלוטין האווירה במשלחת הפלסטינית לשיחות בוושיגנטון, והפכה לחיובית בעקבות הפגישה המוצלחת בין ראש הממשלה לאבו מאזן.

אמש דווח דווקא על שביעות רצון

העיתון "אל-חיאת" הלונדוני דווקא דיווח על שביעות רצון בקרב הפלסטינים. על פי הדיווח, שביעות הרצון הפלסטינית נובעת מערבות שהעניקו האמריקנים למשלחת, לפיה יושג הסכם מסגרת עד סוף שנת 2011, שעל פי ההבטחה "ישים סוף לכל סוגיות הסדר הקבע". גורמים המקורבים לשיחות אמרו לעיתון כי ארצות הברית פועלת כעת גם למצוא פתרון לסוגיית המשך הקפאת הבנייה בהתנחלויות.

"האווירה השוררת במשלחת הפלסטינית, במיוחד בקרבתו של היו"ר אבו מאזן השתנתה ב-180 מעלות", אמרו גורמים המעורים במו"מ לעיתון הלונדוני. "זאת, לאחר האווירה המתוחה ששררה במשלחת בתחילת הביקור בוושינגטון".

"הושג הסכם ראשוני"

_OBJ

המקורות הוסיפו כי המאמצים והמחוייבות האמריקנית, אותם הגדירו כ"רציניים עד מאוד" לשאוף להגיע לפיתרון ולהביא להצלחת הפגישה בין אבו מאזן וראש הממשלה נתניהו - הם שהרגיעו את המשלחת הפלסטינית ושינו בה את האווירה.

"הפגישה בין נתניהו לאבו מאזן נמשכה שעה וחצי, ובמהלכה דנו בין השאר בנקודה בה הופסקו השיחות בין יו"ר הרשות הפלסטינית לראש ממשלת ישראל לשעבר, אהוד אולמרט", אמרו הגורמים לעיתון. "הושג הסכם ראשוני על המסגרת הכללית לפיה יש לעבוד בסוגיות הביטחון והגבולות". אלו הוסיפו עוד שנושא ההתנחלויות עלה כבר בפגישה הראשונה בין השניים, אולם "לא התעמקו בו לפרטים".

רק אתמול, יממה בלבד לאחר ההצהרות ההדדיות והאופטימיות של שני המנהיגים, הבהירו גורמים במשלחת הפלסטינית כי השיחות תיכשלנה באם לא יושג הסכם בנושא ההתנחלויות. חבר המשלחת נביל שעת' אמר לעיתונאים כי הפלסטינים מעוניינים לדון בנושא לעומק, וכי הוא מהווה נקודת מפתח להצלחת השיחות.

אודי סגל בטור מיוחד לרגל פתיחת שיחות השלום

רוצים לקבל עוד עדכונים שוטפים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק