עובדי ניקיון של עיריית ירושלים בשועפט, היום (צילום: דוברות עיריית ירושלים, חדשות)
עובדי תברואה של עיריית י-ם בשועפט, היום|צילום: דוברות עיריית ירושלים, חדשות

לראשונה - עובדי עיריית ירושלים מחליפים את שירותי הניקיון של אונר"א במחנה הפליטים שועפט: במסגרת התוכנית של ראש עיריית ירושלים ניר ברקת להוצאת אונר"א מהבירה, שפורסמה לראשונה בחדשות, נכנסו היום (שלישי) בהנחייתו 15 עובדי ניקיון של עיריית ירושלים אל מחנה הפליטים בפעם הראשונה בהיסטוריה והחלו בניקיונו, זאת מתוך כוונה להמשיך ולדאוג לניקיונו באופן קבוע.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו    

עובדי הניקיון מצאו במחנה הפליטים מאות טונות של אשפה ופסולת בנייה שיפונו בהדרגה. במסגרת התוכנית תפנה העירייה את האשפה משועפט שבעה ימים בשבוע, תכניס אל המחנה רכבי טאטוא, טרקטורים, רכבי דחס ומנופים שיתווספו לטאטוא הידני. הכוונה היא שבהדרגה תחליף העירייה בתיאום הממשלה את כל השירותים הניתנים כיום בצורה כושלת באמצעות אונר"א בתחומי הניקיון, החינוך, הרווחה והבריאות בשירותים של עיריית ירושלים.

כניסת עובדי הניקיון של העירייה שהחלה היום היא השלב הראשון ביישום התוכנית, שנמצא בסמכותה המלאה של העירייה ואינו תלוי במשרדי הממשלה. "תם עידן אונר"א בירושלים", אמר ברקת שהגיע באופן אישי בשעות הצהריים לפקח על עובדי העירייה במקום ולהתרשם מהעבודות. "הגיע הזמן להפסיק את שקר הפליטים בירושלים, אין פליטים אלא תושבים והם צריכים לקבל את השירותים מהעירייה כמו כל תושב אחר".

"שימשיכו לנקות דרך קבע"|צילום: דוברות עיריית ירושלים, חדשות

ברקת הוסיף: "אנחנו מוציאים היום לפועל את השלב הראשון בתכנית סילוק אונר"א מירושלים באמצעות לקיחת אחריות על ניקיון מחנה הפליטים, ובהמשך יחד עם הממשלה נספק גם את שירותי החינוך, הרווחה והבריאות. ארה"ב לא רוצה את אונר"א, ישראל לא רוצה את אונר"א והתושבים לא רוצים את אונר"א".

כניסת עובדי העירייה אל מחנה הפליטים בפעם הראשונה התקבלה בתגובות אוהדות רבות של התושבים ברשתות החברתיות, שמוחים זמן רב על האיכות הירודה של שירותי אונר"א. בין התגובות: "קולולו, סוף סוף... שאללה יהיה בעזרם", "הלוואי שבקרוב נראה גם אצלנו בראס ח'מיס", "גם הציבור צריך לעזור", "טוב, שימשיכו לנקות דרך קבע", "זה דבר יפה, ניקיון כפוי תחת אבטחה של כוחות חמושים", "אינשאללה תמיד יהיה כך, כל הכבוד", "צריך לתת להם משכורת כפולה כדי לנקות את המחנה", "כל הכבוד, אבל האנשים חייבים לשמור על הניקיון".

בעירייה רואים בכך הוכחה שהמהלך להחלפת אונר"א תואם את רצון התושבים, אם כי ברור שתחום הניקיון לא מעיד על יתר תחומי החיים, שם היישום קשה יותר הן לאוכלוסייה והן לעירייה.